Residential ArchitectureHousesLake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Project: Lake Joseph Cottage
Architects: VFA Architecture + Design
Structural Engineer: Blackwell
Mechanical Engineer: HVAC Elite
Construction Management: Mazenga Building Group
Location: Muskoka, Ontario, Canada
Year of Completion: 2017
Photography: Cindy Blazevic (summer), Scott Norsworthy (winter),

Responsive to both site conditions and programmatic needs, the Lake Joseph cottage was an exercise in finding an alternative to the “bigger is better” trend that is currently dominating cottage design. The resulting form – a series of low-slung volumes deeply embedded into the landscape – provides all the needs and comforts of all-season, 21st century living while honouring and respecting Muskoka’s cultural and natural landscape.

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

retreat / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

fireplace / VFA Architecture + Design

kitchen / VFA Architecture + Design

kitchen / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

bathroom / VFA Architecture + Design

open living room / VFA Architecture + Design

terrace / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

terrace / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

Lake Joseph Cottage / VFA Architecture + Design

House CG by Pedro Henrique Arquitecto

The contrast between the raw concrete facades and the interior of the House CG creates an intimate tactile sensation, experienced through the patios, the skylights and the stairs.

Modern House in Austin Designed as a Grouping of Small Intimate Stone Pavilions

Located in the heart of South Austin’s Zilker neighborhood, this stunning 5,000 square foot modern residence was designed as a grouping of small intimate stone pavilions, linked by a glass entryway to reflect the scale of the neighboring context

Carbon Neutral House Made from Concrete Panels and Whitewashed Recycled Brick

Whispering Smith’s House A is a challenge to the status quo of housing in Perth. The sustainable apartment-house hybrid is designed for small lots and uses commercial materials in an innovative way to achieve a tight footprint and carbon neutral status.

FREAKS Has Refurbish a Concrete Fishing Shack Built in the 50’s on a Rock

The project is located on the west coast of France, in the Cotentin region, where came waves of vikings from the 9th century. FREAKS has been commissioned to refurbish a preexisting concrete fishing shack built in the 50's on a rock, on the beach, facing the sea.

Related Articles