Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Project Name: Sheraton Shenzhen Nanshan
Interior Design: CCD / Cheng Chung Design (HK)
Project Location: Shenzhen, China
Project Area: 42908m2
Completion Time: 2018.12
Opening Date: 2019.04.27
Photographer: Qiu Xin
Copyright: CCD / Cheng Chung Design (HK)

Since ancient times, preeminent talents have been inseparably related to the lands that nurtured them. Located in Xili, Nanshan District, University Town of Shenzhen not only provides a free academic, artistic and humanistic environment, but also attracts Sheraton to settle in, which is the first international hotel entering this area. With such a humanistic setting, the hotel offers a spiritual habitat for the metropolitans.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Through comprehensive analysis of the surroundings, architecture, landscape and interiors, CCD utilized a holistic approach to define the urban “bleisure” hotel. Design elements extracted from the architectural blocks are utilized to the spatial layout, so as to add a sense of three-dimensional structure to the space. Moreover, lifestyle elements are also applied to the interior design, making the hotel more relevant to daily life.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Entrance and lobby: landscaped courtyard
CCD has imagined the design based on “mountain, water and cloud”. The entrance yard is surrounded by bamboos, with the waterscape in the middle, which is as clear as a mirror. The art installation “Nebula” at the gate spreads out above the water, presenting a new look of Oriental yards.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

The reception area is as cozy as a living room. The casual furniture and specially shaped oversize sofas liberate the guests from the rigidly upright sitting posture and enable them to lean backwards for 30° in a relaxed manner. In this way, people’s mind can also be relived.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

A large metal sculpture stands on the lobby floor like a gem, with its colorful mirror-like surfaces creating diversified reflections according to the varying environment. Beside it, the specular stainless steel frameworks and glass bricks inserted together form translucent partitions.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Atrium lobby bar: urban oasis
With an atrium and a water feature, the lobby bar is built into a poetic world awash with interactions among lights, shadows and water. The ecological environment of Xili was introduced into the interior space. Verdant trees make pleasant shades, lights and shadows to interplay, and the figure of people occasionally appears from the randomly opened or closed windows on two sides. All the elaborately-designed vivid scenes provide the guests with a pleasing experience of being in an “urban oasis”.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

In the all-day-dining restaurant, tropical greenery, wood battens, shelves and display racks are arranged in a subtle and staggered way. Daylight flexibly moves around, casts floating brick shadows on architectural surfaces, and generates irregular and oblique tree shadows on walls, all of which inject a natural and playful ambience into the space.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Guest rooms of Sheraton Shenzhen Nanshan: partitioned yet unenclosed layering
There are various types of guest rooms, which are designed based on the architectural form and closely connected and integrated with the surrounding environment. The open spatial layout makes people feel easeful and free. The walk-in closet and the toilet constitute a complete space, while the central island links all the functions, stylish yet flexible. The space features an elegant, serene and restrained tone, dotted with sapphire blue and light golden color. Facing the middle of the large comfortable bed, an end table was placed. In the space filled with a southeast-Asia-style relaxing atmosphere, the guests can enjoy the view of distant hills when sitting beside windows.

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Entering the suite is like starting a journey of exploration. The irregular plane leads the guests to discover surprises in every corner. The transparent acrylic adds fun to the space, and produces interesting visual effects. Near the window, the arc-shaped sofa, desk, chair, lamps and table soothe guests’ mind in a poised manner. The spatial design is characterized by a sense of layering, with the living area, bedroom and washroom unfolding layer by layer. Translucent screens are used as partitions, which separate all the areas in an unenclosed way, hence ensuring an open and cozy interior atmosphere.

executive lounge / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

banquet hall / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

guest room detail / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

hotel room / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

bathroom / Cheng Chung Design

suite / Cheng Chung Design

Sheraton Shenzhen Nanshan / Cheng Chung Design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Roofless House / Craig Steely Architecture

Unlike it’s neighbors, Roofless House is not fenced off at it’s street perimeter. A meadow of native grasses flow from the sidewalk with existing oaks, redwoods and newly planted birch trees flowing inside and outside of the curving wooden wall.

Paddington Residence / Ellivo Architects

Minimal and raw, yet textured and welcoming, the Paddington Residence is an exploration of flexibility, space, and materials. Designed by and for Ellivo Architects'...

Lego Play Pond House by HAO Design

Project: Lego Play Pond House Interior design: HAO Design Location: Kaohsiung City, Taiwan Area: 122.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Hey!Cheese The Lego Play Pond House is a family home...

Teton Retreat by RO | ROCKETT DESIGN

A young family desired to build a retreat on a large lot located outside Jackson Hole, Wyoming in bucolic Teton County, Idaho. The design locates the house amidst an expansive wetland that fluctuates seasonally.

Two-Level Apartments near Kiev / Martin Architects

The project was created and implemented in 2016. Two-level apartments are located in LCD "White Chocolate" and represent an open space of 65 sqm. The apartment is designed for young, active people who will appreciate the non-standard solutions realized in small apartments.

Terra Center Table by Amarist Studio

Designed by Amarist Studio, the Terra center table collection is composed by natural Alabaster Stone blocks. The stones are carefully positioned and balanced to...