Residential ArchitectureHousesSherwood Hill House / Maguire + Devine Architects

Sherwood Hill House / Maguire + Devine Architects

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects

Project: Sherwood Hill House
Architects: Maguire + Devine Architects
Location: Pelverata, Southern Tasmania
Materials: Hoop plywood, Spandek
Completed 2017
Photographer: Rob Maver

Designed for a young couple escaping from the hustle and bustle of life in Melbourne, this modest house frames views of the surrounding forested hills. Living spaces open onto a sheltered terrace that catches the northern sun throughout the day. The house and terrace steps down the steep site, maintaining a direct connection to the gardens.

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 1

A limited budget called for careful selection of materials and a compact floor plan, while high ceilings and careful placement of windows created a grand sense of space and openness. The internal hoop ply lining is light, warm and homely, while the external dark metal cladding is a robust protective skin that visually recedes into the bush.

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 2

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 3

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 4

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 5

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 6

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 7

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 8

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 9

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 10

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects 11

Apartment A+E by El Fil Verd Estudi + Element Architecture

When the renovation was begun the apartment A+E still maintained its original layout, divided into 12 small rooms, some without windows and destined for storage of materials.

Timeless Barn, Maine / BRIBURN

Project: Timeless Barn Architects: BRIBURN Design Team: Christopher Briley, Courtney Frost (Alumnus) Contractor: Emerald Builders Partners/Consultants: L + L Structural Engineering Location: Falmouth Foreside, Maine, United States Project Size: 1,420...

Makio House, Kuala Lumpur / Fabian Tan Architect

Makio House is a corner lot unit located in a guarded neighbourhood of Kuala Lumpur. The client wanted a minimalistic and comfortable home to suit his family and personality.

Knowlton Residence / Thomas Balaban Architect

Located in Quebec’s Eastern Townships, Knowlton Residence contrasts simple forms with vernacular materials to update an aging country farmhouse. In response to the client’s desire to enlarge and covert the existing country house into their primary residence ...

Lingenhel Vienna – Shop, Bar, Restaurant and Cheese Dairy

Designed by Vienna-based Destilat Architecture + Design, Lingenhel Store is located at Landstraßer Hauptstraße 74 in one of Vienna’s best shopping areas in the 3rd District. Project...

Related Articles