Retail DesignSnow Picnic Gelato Store / Torafu Architects

Snow Picnic Gelato Store / Torafu Architects

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects

Architects: Torafu Architects
Project: Snow Picnic Gelato Store
Location: Nakano, Tokyo, Japan
Total floor area: 64.14m2
Photography: Takumi Ota

Torafu Architects have performed the interior and exterior design for Snow Picnic, a gelato store that opened in a shopping street of Nakano, Tokyo. The Snow Picnic customers can enjoy watching their order being prepared on the spot through a one of a kind performance whereby liquid nitrogen is mixed into a liquid concentrate of ice cream to produce gelato.

The entrance features a glass facade stretching the whole frontage facing the street while the floor layout features three landings of different heights that lead to the highest point at the back of the shop. Here can be found the preparation counter that acts as a kitchen and a stage for the performance which can be seen from the street and whereby smoke is produced using liquid nitrogen.

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 1

By varying the floor finishing in each area using flooring, linoleum and vintage tiles that extend all the way to the street, we were able to turn one small space into three distinct ones. Moreover, by using chairs of different sizes, it is possible to sit all around the table straddling these different areas in the middle of the store. Customers can also choose their favorite spot from cantilever tables seating two and a sofa placed next to the glass entrance. Furthermore, the bright tones of the store’s interior contrasting with the toilet and back store areas painted in black, the table in the middle that features the same tile finishing of the floor in the front, the existing wooden columns mended using wooden plugs, and the soft-tones on the walls switching at an angle like sunlight entering from above, etc., are all designed to strike a balance between new and old materials and colors alike.

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 2

We sought to create a cozy and inviting lounge filled with plants that will serve as a showcase for the store’s unique gelato preparation method, while presenting the aspect of a laboratory with white smoke spilling from the black counter.

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 3

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 4

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 5

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 6

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 7

Snow Picnic Gelato Store by Torafu Architects 8

Subscribe to our newsletter

JoyTunes Office, Montefiore, Tel Aviv / Roy David Studio

The new office complex of the start-up company JoyTunes, which develops an app for independent music learning, is spread over 5 floors in a unique building on the outskirts of the Montefiore neighborhood in Tel Aviv.

Boston Consulting Group’s New Office Captures the Spirit of Downtown Detroit

Boston Consulting Group’s new 27,000-square-foot office in the re-enlivened heart of Detroit’s downtown corridor occupies the entire second level of a new four-story office building adjacent to Little Caesar’s Arena.

The Three Trees House, Ibiza by Gallardo Llopis Architects

The Three Trees House follows a longitudinal axis that goes through the different spaces, from the most public areas to the most private rooms, with the irruption of the patios marking the transition

Perchée House, Québec / Natalie Dionne Architecture

Perched on the edge of an escarpment, the modest retreat is set on a small plateau of limited dimensions. Almost straddling the void, it runs along the top of the cliff providing a bird's-eye view of the Long Lake with the Appalachian mountains as a backdrop.

Sentry HQ in San Francisco / Blitz

Spanning the 7th and 8th floors in a downtown San Francisco high rise, the Sentry HQ incorporates the diverse urban textures that surround its vibrant, quirky palette.

Recommended Stories