Endpiece – Optical Store in Seoul / wallga + WGNB

Endpiece - Optical Store in Seoul

Located in Seoul, South Korea, ENDPIECE is a small boutique selling glasses recently completed by korean studio Wallga + WGNB. The name of the store stems from the part of the glasses that is connected to the lens frame and the temple called as the end piece.

From the architect: Many glasses apply their own details to this part, and it is a very important part that they expose their brand identity by expressing imagination. As tiny and accurate components of a high-end watch make a time by moving accurately as they are supposed to, the end piece in glasses is also the most important object that raises its own value.

Endpiece - Optical Store in Seoul 1
We thought a type of furnishings that glasses are placed in this space as one end piece and decided to make it be an object. We combined a lump with thin sides delicately and produced warmth by wrapping the top of a thin metal that glasses contact with soft fabric. Photography: Yongjun / Choi 

Endpiece - Optical Store in Seoul 2

Endpiece - Optical Store in Seoul 3

Endpiece - Optical Store in Seoul 4

Endpiece - Optical Store in Seoul 5

Endpiece - Optical Store in Seoul 6

Endpiece - Optical Store in Seoul 7

Endpiece - Optical Store in Seoul 8

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

LJ Partnership Office / London Tiling Group

LJ Partnership Office, London / Oktra and Direct Tiling Group

Initially, LJ Partnership brought us to the site & was interested to understand how Direct Tiling Group envisioned the space & how we could bring these plans to fruition. This initial meeting opened up several meetings with LJ Partnership which allowed us to develop ...
Jaffa Townhouse by Architect Raz Melamed & Architect Omer Danan

Jaffa House Renovation by Architect Raz Melamed & Architect Omer Danan

The Jaffa house was designed for a young couple and their two children, who have already lived in the home for many years and knew how to identify every corner inside while identifying the home's every need for improvement.
Square House in Genk, Belgium

Square House in Genk, Belgium / Cocoon Architecten

The environmental footprint of the Square house is very small. The structure is made of a wooden frame and cellulose insulation, which minimizes the CO2 emission of the construction. The materials used are largely natural.

Room On The Roof Above the Amsterdam

Room On The Roof is an artist workspace in the tower above the Amsterdam de Bijenkorf store. This aerial eerie in the heart of...
Timber Garden Pavilion

Timber Garden Pavilion / Black Line One Architecture Studio

Black Line One Architecture Studio has designed this timber garden pavilion in Melbourne, in a garden of olive trees. This compact addition forms a new...

More Articles Like This