Residential ArchitectureRenovation ProjectsSplit-Level Family Home Renovation in South London

Split-Level Family Home Renovation in South London

Split-Level Family Home Renovation in South London

Project: Split-Level Family Home Renovation
Architects: Thomas & Spiers Architects
Location: Dulwich, South London, United Kingdom
Lead Architects: Emily Seymour-Taylor
Area 238.5 m2
Project Year 2017
Photography: James Whitaker, Billy Bolton, Emily Seymour-Taylor

Tactile House is a beautiful split-level family home in Dulwich, completed in June 2017. The project was for a ground floor rear extension, loft conversion and internal alterations throughout.

Split-Level Family Home Renovation in South London 1

The ground floor spaces are defined by a varied playground of textures and materials for interactive family living. Painted steel beams, exposed brick, plywood, and rope screens create specific areas for playing, relaxing and eating whilst keeping a feeling of connected space. These areas spill out through steel framed doors and windows to the raised terraced and planting beds before falling towards the garden.

Split-Level Family Home Renovation in South London 2

The upper floors are reconfigured to open up bedrooms and bathrooms with a focus on shaping modern and clear interiors. Unique features, such as the reading nook in the upstairs loft, provide spaces to relax with natural light and joinery for handy storage.

Split-Level Family Home Renovation in South London 3

It was great to work so closely with the clients on their project to create a beautiful, unconventional and warm-hearted family home.

Split-Level Family Home Renovation in South London 4

Split-Level Family Home Renovation in South London 5

Split-Level Family Home Renovation in South London 6

Split-Level Family Home Renovation in South London 7

Split-Level Family Home Renovation in South London 8

Split-Level Family Home Renovation in South London 9

Split-Level Family Home Renovation in South London 10

EOH IT Hub in Prague by Studio Perspektiv

Studio Perspektiv designed EOH IT Hub in Prague, an office interior inspired by multicellular organism and spaceships. The two-storey office space is located in the Main Point building in Prague, Pankrác.

Modern Wooden Family House Between Civilization and Nature

Arkitekt August Schmidt have designed Dikehaugen 12 "Sponhuset", a modern wooden family house located in Trondheim, Norway. Description by Arkitekt August Schmidt: Dikehaugen 12 is a...

Gawthorne’s Hut by Cameron Anderson Architects

Gawthorne’s Hut is a luxury, 2 person, off grid, tourism experience within a working rural property 10 minutes from the centre of Mudgee.

Dawesville House: An Alterations and Additions Project by Archterra

Architect: Archterra Architects Project: Dawesville House Status: completed late 2015 Location: Dawesville, Western Australia Photographer: Douglas Mark Black Dawesville House is a weatherboard cottage redesigned by Archterra Studio in...

La Casa: Inspired and Elegant Wooden Surfaces

Architects: MXMA Architecture & Design Project: La Casa of Paul & Sigi Architect in Charge: Maxime Moreau Project team: Nicolas Labrie, Laurie Bélanger, Francis Raymond Location: Le Plateau-Mont-Royal,...

Related Articles