St George Terrace – Renovation of Grade II Listed Apartment in London

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment

Architects: Robert Rhodes Architecture + Interiors
Project: St George Terrace
Structural engineer: Price & Myers structural engineer
Garden designer: Kate Gould Gardens
Location: Primrose Hill, London, United Kingdom
Photography: James Balston, Luke White

Set in the centre of Primrose Hill Village on a private street overlooking the park, this beautiful garden apartment was found completely unmodernised – having been in the same hands for over 50 years.

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 1

With the new owners, we led an extensive renovation and conservation scheme which saw the original rooms returned to their Georgian splendour; juxtaposed by a bright, clean and modern kitchen & conservatory wing to the rear. We also nearly doubled the lower floor area – making three bedrooms, two bathrooms and a large playroom in what was previously a back-filled garden.

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 2

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 3

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 4

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 5

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 6

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 7

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 8

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 9

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 10

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 11

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 12

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 13

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 14

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 15

St George Terrace - Renovation of Grade II Listed Apartment 16

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

House A by Walter & Walter Ensuring an Optimum Indoor-Outdoor Connection

A house in a suburban landscape that is composed as a field of rooms that are in in direct dialogue with the site terrain and surrounding context. The house opens and closes, refocusing the relationship of the house with its suburban context influencing formal outcomes which alter between public and private realms.

Museum Building for Kistefos Sculpture Park – Bjarke Ingels Group

Project: Kistefos Museum Architect: BIG - Bjarke Ingels Group Collaborators: AKT II, Max Fordham, Davis Langdon, GCAM Size: 270,000m2 Location: Jevnaker, NO The 1400 m2 museum building, designed by BIG...