Residential ArchitectureHousesSummerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H

Project: Summerhouse H
Architects: Johan Sundberg Arkitektur AB
Chief Architect: Johan Sundberg
Associate Architects: Itziar del Río Gómiz, Henrik Ålund
Structural Engineer: Sven-Göran Svensson (SG Svensson AB)
Contractor: Roland Sjöholm (SA Bygg AB)
Builders: Roland Sjöholm, Stefan Andersson
Location: Lilla Beddinge, Sweden
Construction year: 2017
Photography is by Markus Linderoth

Summerhouse H is located on the southern coast of the Skåne-region in Sweden, in a scenic location just a couple of metres from the beach. The house has views both towards the Baltic Sea to the south and the heathland to the east.

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB
The summerhouse is designed as a simple box containing a number of volumes which, with different depths and window treatments, convey a graceful character.
“I like to think of these small box-like houses that I make as small chests, like the kind of box you would get with jewellery of a fine watch. It may have a simple form seen from afar but really it’s thought through and the materials make it interesting and worthwhile. The house is like a small chest, or rather a piece of furniture that can contain the clients’ possessions within an accommodating architecture,” concluded Sundberg.

summer house/ Johan Sundberg Arkitektur AB

The facades are clad in custom made larch panelling treated with a silicon-based protective medium. A narrow width profile for the voids cut into the main volume and a deep board and batten-type cladding on the main facades that creates a variation of shadows during the course of a day.

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

interiors / Johan Sundberg Arkitektur AB

sauna / Johan Sundberg Arkitektur AB

terrace / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse H / Johan Sundberg Arkitektur AB

plan

Heymount House / Isarcis Architecture & Interiors

The active zone of the Heymount house is separated from contemplative zone by a central spine acting as a clear definition which can be regulated to be either fully permeable or closed by means of fully retractable sliding doors.

Private Contemporary Home in Mexico Showcasing Bright Interior Spaces

The first phase of this project was the search because the client relied on our expertise to evaluate different properties to find one that not only satisfied their needs but also have the potential to be renewed according to their taste. The magnificent garden and excellent location tilted the balance towards this private contemporary home as the most attractive.

Campbell Street House, Multi Residential Architecture and Vertical Living

Campbell Street House is a study in pushing multi residential architecture and vertical living to the limits. The dwelling lot sizes are 4m in width and 9m in length, 36m2 in total per dwelling, or 72m2 total site area.

Modern Medical Office / Jeanne Schultz Design Studio

The project scope included a restoration of the interior of the building to its original use as a medical office through a series of sensitive architectural and design solutions for our client, a young up-and-coming plastic surgeon who specializes in facial feminization and surgeries for transgender clients.

Mill Valley Courtyard House by Aidlin Darling Design

San Francisco-based Aidlin Darling Design recently completed Mill Valley Courtyard House. The site for this residence is a typical suburban lot not unlike any other in Northern California.

Related Articles