The Pavilions – Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (6)

The Pavilions is the latest project designed by Australian studio 9point9 architects, located in spectacular Nobby Headland, Magnetic Island, Australia. Amazing location set amongst the tree tops and giant granite boulders.

Description by 9point9: The Pavilions sit delicately atop the award winning environmentally sensitive development site – Nobby Headland. The house camouflages itself through form and materiality amongst Magnetic Island’s ubiquitous granite boulders, hoop pines, and eucalypts. The site has sweeping views across the Coral Sea to Cape Cleveland and the City of Townsville.

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (1)

The house features high quality interiors and automation creating a sense of luxury throughout. Internal spaces open onto ancient weathered boulders and swaying treetops, a juxtaposition that stimulates occupants senses as they become attuned with the natural environment through sound, smell, sight, and touch – contrasting to life in urban environments. The house encourages the occupants to move towards the edges of the building, connecting with the landscape.

Architects: 9point9 architects
Photography: Matt Gianoulis

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (2)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (7)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (10)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (13)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (11)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (12)

The Pavilions - Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (14)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (8)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (9)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (3)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (5)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (4)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (15)

Set Amongst the Treetops and Giant Granite Boulders (16)

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Vietnamese Contemporary House Inspired by Traditional Architecture 15

Vietnamese Contemporary House Inspired by Traditional Architecture

The Vietnam traditional house is stretched from front to back creating continuous functional spaces. These spaces’ boundaries are estimated by light with different intensity and darkness. The layout utilizes the wind direction of the local area in different seasons.
Belvedere Penthouse in Downtown Montreal, Desjardins Bherer 12

Belvedere Penthouse in Downtown Montreal / Desjardins Bherer

Throughout the Belvedere penthouse, special attention has been paid to concealing mechanical services and creating a harmonious whole. Small recessed lighting fixtures form luminous rectangles on the ceiling, motorized curtains retreat into specially designed niches, kitchen cabinets are free of handles, and door frames fit flush with the walls.
Axiom San Francisco Headquarters by BHDM Design & BCCI

Axiom San Francisco Headquarters by BHDM Design & BCCI

BCCI partnered with Axiom, a leading provider of tech-enabled legal services, and their New York designers, BHDM Design, to provide architectural and general contractor services for their new San Francisco office.
Pemberton Place Residence in Old West Austin / Matt Garcia Design

Pemberton Place Residence in Old West Austin / Matt Garcia Design

The Pemberton Place residence nestles among large heritage oak trees on a rare one-acre lot in West Austin. Set back from the street along the edge of a bluff, this modern treehouse provides spectacular views across pease district park to the state capitol and downtown.
Buildertrend Corporate Office by RDG Planning & Design

Buildertrend Corporate Office by RDG Planning & Design

Buildertrend’s new corporate office repurposes a 110,000 square-foot building by effectively using existing elements of the facility. The planning of open office workspace tears down the barriers between CEOs and employees creating a cohabitating workspace.

More Articles Like This