Tree House Hotel in China – Qiyunshan by Bengo Studio

- Advertisement -

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio

Architects: Bengo Studio
Project: Qiyunshan Tree House Hotel
Lead Architects: Xiang Nan, Yao Zhong
Area 120.0 m2
Location: Xiuing, China
Project Year 2016
Photography: Chen Hao

The Qiyun Mountain Tree House Hotel is located in the region of Xiuning County which is 33 kilometres south of Huangshan City, Anhui Province. As a part of the Qiyun Mountain Scenic Area, the tree house is surrounded by a sea of red cedars.

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 1

The 11-metre-tall tree house is of the same height as its neighboring mature-age red cedars. The house is a superposition of seven rooms as large as six to nine square meters, i.e., the entrance hall, two bedrooms, two bathrooms, the living room and the landscape room. The two sets of bedrooms and bathrooms are separated by the entrance hall, thus available for two families to live in at the same time without disturbing one another. The living room and the landscape room are built at the top of the house as public space. All seven rooms are connected by a spiral staircase in the center.

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 2

The house invites the guests in from the glass glazed gallery in the central layer leading to the entrance hall before they go upstairs/downstairs to the two sets of rooms. The guests get to each room by climbing up/down climbing 1.6 meters up/down the central spiral staircase. As they move to different parts of the house, a panoramic view of the forest is guaranteed, offering a unique visitor experience of enjoying the forest scene at different heights.

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 3

The rooms in the tree house hotel are not big at all. In fact, they were designed to be extremely small. Yet, the glass window at one end of the room is as big as the entire wall that faces the view. Though the guests stay in a small room, their attention is drawn to a great expanse of forest outside the window.

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 4

The tree house hotel is a steel-structure piece. The structural core of the central spiral staircase was first built, joined by the cantilevered room structure. Given the concern that wood from other regions might cause plant disease and insect pest to this area, red cedar wood was chosen as the façade material for the tree house.

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 5

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 6

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 7

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 8

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 9

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 10

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 11

Tree House Hotel in China - Qiyunshan by Bengo Studio 12

- Advertisement -

House Noir by Lorcan O’Herlihy Architects

Situated on one of the last undeveloped oceanfront lots along the iconic Pacific Coast Highway in Malibu, House Noir not only breaks the conventional beach house mold, but it creatively addresses the complexity of building next to the water, especially in the face of climate change—the fundamental design challenge of our time.

House in Güemes, Santander / Zooco Estudio

The " House in Güemes " project includes a refurbishment of an existing building and the creation of new construction to complete the program of this particular house. The existing building is annexed to a larger building and separated from it by a large covered passageway.

Prazeres Apartment Building Reconstruction in Lisbon / Aurora Arquitectos

The challenge would then be to combine the overall design of the apartments simultaneously with the desire to have a garden and a view in his home. The private connection between the two floors is made by elevator, while the stairs are shared with the occupants of the middle floors.

Murrysville House: Light-Filled Alternative to a Traditional Suburban Residence

Situated within an established residential development of prominent homes, the Murrysville House project creates a modern, light-filled alternative to a traditional suburban residence for a young family.

Contemporary House Mixing Vintage and Modern Details in Houston

Interior designer and contractor commissions her son - an upstart fresh out of architecture school - to design a contemporary house she will build for herself. The resulting project becomes the social hub for a close-knit family and the inaugural work of a mother-and-son firm.

18th Avenue House: A Smart Modern Home Designed For The Inner City

Situated on a standard 50'x100' lot in southeast Portland, 18th Avenue House is a smart modern home designed for the inner city. The compact form with cantilevered balconies provides a welcoming front porch, while the detached shed offers convenient bike storage and creates privacy for the back garden.

Pivot House, British Columbia / Splyce Design

The Pivot House is located on an irregularly shaped lot in a Burnaby suburb. Pinched on the north end and steeply sloped to the front door, the footprint of the house is shaped by the site, which fans out on the south, allowing for a broad walk-out living space.

Saint George House / Falken Reynolds Interiors

“The unique site of the 2,200 square foot (204 square metres) Saint George Street house inspired us to get creative with our design process and visually create more space,” says Chad Falkenberg, principal of Falken Reynolds.

Sophisticated Coastal Retreat for a Young Family in Eastbourne, New Zealand

The clients commissioned John Mills Architects to design this home to suit there busy lives as a scientist and a building contractor. A sea change was called for as they left their big rural home on a lifestyle block up in Whitemans Valley, for this coastal retreat…

Mount Martha House – Beachside Family Retreat

Ola Studio has designed Mount Martha House, a vacation home located in Mornington Peninsula, Victoria, Australia. Description by Ola Studio: Mount Martha House is four...

Casa C – 100 Years Old Barn Converted into Holiday Home

The 100-year-old " Casa C " is located in the center of Reckingen, facing the church. Reckingen is a typical settlement in this mountain...