Two-Level Apartment on the Top Floor of a Building Built in 1917

Two-Level Apartment

Designed by Ki Design Studio, this two-level apartment is really quite unique with a slide than spans several floors, dual purposefully acting as a space filler in an otherwise empty first floor.

Customers’ wishes: “We have enough activities and problems away from home, at home we rest. However, apartment design shouldn’t absolutely be dull or boring in a year or so, it must contain come special catchy and “wow” elements we’d admire for couple of month and then we’d hear “wows” from our guests. At the same time it should be calm and sweet inside.”

Two-Level Apartment 1

Despite the fact that the apartment has two floors, the second floor originally had no specific function, and was an empty open space with the adjacent bedroom and bathroom facilities. On the first floor, there were two bedrooms and a kitchen with a living room. Due to the unfortunate location of the staircase, the link between the areas has been broken, so the work began with the total apartment redevelopment.

Two-Level Apartment 2

Now the first floor has a common area with living room, kitchen and dining area and separate rooms for future children’s rooms. Because of the new location of the staircase, the kitchen is not separated from the living room, though visually it is an independent area.

Two-Level Apartment 3

Since the apartment is on the top floor, it has many skylights providing plenty of natural light. By increasing the number and height of the vertical window openings, we made the living space more free and light in spite of average ceiling height.

Two-Level Apartment 6

Common space on the second floor was divided into the following premises: a master bedroom with adjoining dressing room and spacious shower room, a guest bedroom, a private bathroom, and an office.

Two-Level Apartment 4

There are also several technical rooms: the boiler room with heating and purifying equipment, laundry room with washing machine, dryer and ironing board. The server space with all the equipment for “smart home” system, that manages all engineering networks in the apartment, was located in the dressing room.

Two-Level Apartment 5

The slide arrangement became a challenge for both us and the builders. Given that the ceiling between the floors is load-bearing, and removal of even a small part of it represented a threat to the safety of the whole building, we were limited in places to accommodate this element. After some long-term experiments and the creation of full-size mock-ups, we found an optimal form and location for the slide, which has become a major “wow”–element of the apartment.

Two-Level Apartment 7

The color scheme is quite mild: warm white, warm light gray, graphite, and oak tree. Color accents are present in textiles – rich turquoise in upholstered chairs, armchair, and throws textiles.

Designer: Ki Design Studio
Project: two-level apartment with the slide
Principal architect: Kateryna Goriaieva
Location: Kharkiv, Ukraine
Area: 212 sqm

Two-Level Apartment 8

Two-Level Apartment 9

Two-Level Apartment 14

Two-Level Apartment 13

Two-Level Apartment 10

Two-Level Apartment 11

Two-Level Apartment 12

Two-Level Apartment 15

Two-Level Apartment 17

Two-Level Apartment 18

Two-Level Apartment 23

Two-Level Apartment 24

Two-Level Apartment 25

Two-Level Apartment 19

Two-Level Apartment 19

Two-Level Apartment 20

Two-Level Apartment 22

Two-Level Apartment 21

Two-Level Apartment 22

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Waterview Condominium Affords Views of All the Major Washington DC Monuments

In designing the Waterview Condominium, it was essential for the views to remain the primary visual experience from all the spaces, including the circulation axes. Ideally, ceiling height would be maximized especially along the ten feet high, floor to ceiling, uninterrupted glass curtain wall.

Off-the-Grid Glass Box House / Mark Aronson Architecture

Located on a granite outcrop of the scarp, this small project is a restrained piece of contemporary design, a steel and glass box house. This site (near Darlington on the Perth Darling Range), required careful consideration of the placement of the architectural solution within the natural environment.

Leman Locke London / Grzywinski+Pons

Grzywinski+Pons recently have designed Leman Locke, a minimal hotel located in London, England. From the architect: Leman Locke is a new 168 room hotel that...

1954 Custom-Built Home Renovated by Hundred Mile House in Palm Springs, California

This project is a renovation and addition to a custom-built home built in 1954 at the base of San Jacinto Mountain in Palm Springs, California. The original layout, post-and-beam construction, wall of custom wooden windows and unique architectural detailing ...

Malcolm Davis Architecture Designs A Sustainable, Modern-Day California Ranch House

Malcolm Davis Architecture (MDA) found inspiration in the surrounding landscape when designing this sustainable residence in Northern California. Embodying a casual, indoor-outdoor California lifestyle with its zen-like presence and modern architectural style ...

Spectacular roof–terrace for London College of Fashion

London College of Fashion can be proud of its spectacular roof–terrace, dynamic and colorful, designed by Studio Weave. In order to symbolize the fabrics...