Vacation House in California: Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction

Vacation house in California - Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction (1)

Vacation house in California – Crow’s Nest Residence
Architect: BCV Architects
Construction: Mt Lincoln Construction
Location: Sugar Bowl, California
Size: 5,600 SF
Photography: Bruce Damonte Photography
Awards: Tahoe Quarterly’s 2014 Mountain Retreat Award
CATT 2013 Residential Project of the Year

Mt Lincoln Construction has completed Crow’s Nest Residence project based on an architectural concept of BCV Architects. Occupying an area of 5,600 SF, Crow’s Nest is a ski cabin located at 7,080 feet elevation, on the mountain of the same name in the Sugar Bowl Ski Resort, California. This cabin is the perfect location to spend a holiday in the middle of nature, to retrieve the peace and tranquility that is searched by all.

Vacation house in California - Crow’s Nest Residence panorama

The calmness of the forests that border on Crow’s Nest, at west and south, extends over the cabin transforming it into an oasis of peace, retrieving the balance and restoring the positive and optimistic attitude.
A board-formed concrete podium anchors the cabin into the hillside, allowing the steel, glass, and wood structure to emerge above the snow line. A double-height living room sits at the center of the home, and features large south-facing windows, a grand stone fireplace, and log columns that reinforce this cabin’s place among a cathedral of trees. The south-facing deck features a hot tub, fire pit, and outdoor dining table for slopeside family lunches year-round.
Breathtaking views are offered by every room of the house through the opened windows towards the natural diversity that surrounds the location. Amazing landscape, spectacular design of the house, and warmth of the interior make the Crow’s Nest Residence a perfect vacation house in California.

house in California - Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction - view

Vacation cabin in California - entry

Vacation house in California - Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction - living

Vacation house - fireplace

house in California - Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction - living with fireplace

house in California - interior stairs

house in California - dinning room design

Vacation house - Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction

bedroom design, BCV Architecture

Vacation home in California - interior design

kitchen, BCV Architecture

Vacation home in California - ski cabin

kitchen, BCV Architecture

bathroom, BCV Architecture

staircase, BCV Architecture

balcony and terrace, BCV Architecture

 Crow’s Nest Residence - terrace

Vacation house in California - lighted at night

Vacation house in California - Crow’s Nest Residence

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Osborne Apartment in New York / Fogarty Finger

Set in the landmarked 19th century Osborne apartment building, Fogarty Finger designed and renovated this sprawling split-level apartment for a young family hoping to...

Chic apartment in Saint Petersburg by INT2 Architecture

Project realized in 2014 by INT2 Architecture, "Interior DI" is an apartment with an area of 105 square meters, located in Saint Petersburg. The...

Rough House / Measured Architecture

The Rough House by Measured Architecture is a single family house and laneway project rooted in the hand-made. With a focus on the relationship...

Casa Picasso: An Oasis in the City by Workshop Architects

Casa Picasso is a project that turns every square inch of available space into a functional one. Indoor-outdoor interactions serve as the foundation of the project’s design

Javornice Distillery / ADR Architectural Studio

Javornice Distillery project was completed by ADR, an architectural studio founded by Ales Lapka and Petr Kolar. At the site of the original farmhouse from the...

Inspiring Apartment Rehabilitation in Portugal by Spaceworkers

The project consists in the renovation of an apartment that will provide housing to a young couple. The building where it belongs is from the late 70’s, a time characterized by intense fragmentation and small areas (60m2).