Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos

- Advertisement -

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos

Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Project: Valencia Guest Pavilion
Location: Valencia, Spain
Photography: Fernando Guerra | FG +SG

The project with a surface area of around 70 square meters is a guest pavilion that functions as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that we had developed in the studio. The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden.

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 1

The Valencia guest pavilion consists of two rooms: one bedroom and a living room with a kitchen. There are also two bathrooms, one serving the pavilion and the other one as a support for the pool. Within the premises, the aim is that the built piece minimizes its impact on the garden from the main house. This way, the pavilion is located approaching one of the limits of the land, perpendicular to the swimming pool, showing its slimmer and opaque side towards the existing architectures. In the other direction the piece is a passageway, relating to the landscaped space and a sort of courtyard between the pavilion and the wall.

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 2

A centenary olive tree, a liquambar and a pomegranate tree, together with the pool platform, serve as a link between the architecture and the garden. The deciduous liquidambar sieves the sunlight depending on the seasons. By means of the darkening system, it is possible to control the operation of the piece, more discreetly when it is opened to the courtyard, or completely open to enjoy the domesticated nature of a consolidated garden from the deposited pavilion.

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 3

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 4

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 5

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 6

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 7

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 12

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 8

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 9

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 10

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 11

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 13

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 17

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 14

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 15

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos 16

- Advertisement -

House Transformation in Commugny, Switzerland / Javier Müller

Intervene in a construction of the 70s, understand the history and its different layers. We bet on a discreet intervention that puts in value its context, redistributing the existing space through a minimal intervention ...

Contemporary Texas Home Designed to Maximize the Surrounding Views

Nestled in the hill country along Redbud Trail, this contemporary Texas home sits on top of a ridge and is defined by its views. The drop-off in the sloping terrain is enhanced by a low-slung building form, creating its own drama through expressive angles in the living room and each bedroom as they turn to face the landscape.

Lorimer Street Townhouse – Loft Home for a Family of Four

The Lorimer Street Townhouse is a three-story, twenty-five foot wide, two-family house located in the Williamsburg neighborhood of Brooklyn. The project was designed by...

Mi Chola Mexican Restaurant in Aspen, Colorado / Davis Ink

Mi Chola is a 3,500 sq. ft. “contemporary Mexican cuisine” restaurant located in Aspen, Colorado. Our clients have been a part of the local “foodie” scene for many years so when word got out, expectations were high.

Ozernaya Apartment in Moscow / Buro 108

Derived from the word ‘ECO’: ECOlogic and ECOnomic. A small apartment that has it all. This small apartment in Moscow has been designed according to this principle. Interior project was created by Ekaterina Gritsan for Buro 108 for young man and covers an area of 60 m².

Bondi penthouse – sophisticated inner-city beach home

Bondi penthouse is an interior design project completed by Sydney-based MCK Architecture & Interiors Description by MCK: A much needed renovation of this penthouse apartment on Sydney’s...

Anoro House – Weekend Retreat by Anna & Eugeni Bach

Anoro House is a weekend house extended and modernized by Barcelona-based Anna & Eugeni Bach Architecture Studio. Description by Anna & Eugeni Bach: The project...

1,800 sf Condo Renovated by Haeccity Studio for Maximum Efficient Use of Space

This 1,800 sf condo renovation is about maximizing efficient use of space. Custom built-in solutions include a sliding desk that converts a den into a guest room, and display niches for the client’s personal curio collection. One of the defining built-in features of this project was the flush-faced millwork with cut-out pulls.

Stouffville Residence / Trevor McIvor Architect

Stouffville Residence is grounded in the earth while being cantilevered over a vast landscape. The stone entry wall, low and private, hints program through a series of translucent glass boxes punching through the otherwise monolithic wall.

MT TITLIS Club – Times Group / Matrix Design

The MT TITLIS Club is a small club located in Foshan, China. By approaching the interior design based on the site and architectural conditions, Matrix Design created an exquisite, tranquil and comfortable home-like space with creative designs, providing urban elites with a fantastic destination to relax and meet friends.

True North House Features a Unconventional Zig-Zag Metal Facade

Named after its sunny corner block, True North house is a home for an architect and family. The site contains two dwellings. At the rear, stables built in the 1880s was renovated to a one bedroom townhouse