Fran Silvestre Arquitectos

Piera House / Fran Silvestre Arquitectos

The Piera House project talks about setting limits and their permeability. The first border is established between the street and the free space of the house, in Burriana, as in many municipalities the regulations establish a maximum dimension for the opaque fence

NIU House in Valencia / Fran Silvestre Arquitectos

The NIU project arose as a way to innovate on construction systems, seeking to increase precision in the materialization of architecture and, through these solutions, to improve the quality of human environments, making them more sustainable and healthier.

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.

House of Silence by Fran Silvestre Arquitectos

The project consists of making a musician’s studio coexist with his home. Located in a residential area near Valencia, where neighboring houses are very close to each other.

Minimalist Spanish House by Fran Silvestre Arquitectos

A consolidated landscape surrounded by gardens with big trees within the metropolis of Madrid is the fortunate starting point of this minimalist Spanish house.

House on Mountainside Overlooked by Castle / Fran Silvestre Arquitectos

The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces ...

Hofmann House in Valencia / Fran Silvestre Arquitectos

Three elements make up the Hofmann house project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a “T” shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors.

Valencia Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos

The project with a surface area of around 70 square meters is a guest pavilion that functions as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that we had developed in the studio. The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden.

Minimalist Coastal House Inspired by the Old Architecture of Spanish Houses

It reinterprets a villa of the last century that characterizes this coastal area on the beach of Castellon. The elements used in the neighboring architectures such as the latticework that constitute the fences, the porches are slightly shadow above the street level are updated in the proposal.

House Between the Pine Forest / Fran Silvestre Arquitectos

Project: House Between the Pine Forest Architects: Fran Silvestre Arquitectos Location: Paterna, Valencia, Spain Area 722.32 sqm Photography: Fernando Guerra | FG+SG "House Between the Pine Forest " is...