Visa Office Development – A Creative Approach to Attracting Top Talent

- Advertisement -

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

Project: Visa Office Development
Architects: HGA
Location: Palo Alto, California, United States
Size: 62,000 SF
Year 2018
Text and photos by HGA

At its core, Visa’s history and success as a leading payment company is based on the idea of creating and revolutionizing digital currency. They wanted to establish a location that would focus on accessing cutting edge talent aligned to high-end innovation and product development.

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

This 62,000-square-foot, ground-up Visa office development is a departure from Visa’s typical campus project because of its location in a neighborhood of single-family homes and condominiums. A key factor in selecting the site was its proximity to public transportation, connection to Stanford University, and the surrounding community of inspiring and inventive minds.

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

After meeting with the Visa team and touring their site, our design team was particularly inspired by Palo Alto’s (which mean’s “tall tree”) tree-lined streets and surrounding native tree population, which helped drive the design theme for the new office. From the lobby to the top third floor, we placed elements of wood and other materials that simulated the effect of roots, tree trunks, and leaves on branches.

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

Our team also creatively addressed concerns around acoustics, technology infrastructure, and security of the space in an open office environment. To provide the required “quiet” purpose of the space, soft sound ceiling panels, customized acoustical textiles, carpet, rubber tiles, and DIRTT wall systems were strategically installed throughout.

A Creative Approach to Attracting Top Talent

While meeting their programming needs, we added clever touches and a bit of the unexpected. The result is a workplace of which Visa is both very proud and very excited.

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

workspace - A Creative Approach to Attracting Top Talent

A Creative Approach to Attracting Top Talent

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

Visa Office Development - A Creative Approach to Attracting Top Talent

- Advertisement -

Budapesta Industrial Loft / Golovach Tatiana & Andrey Kot

This 150 sqm Budapesta industrial loft was designed by architects Golovach Tatiana & Andrey Kot. The apartment is located in an old garment factory building from...

Modern Duplex House Features a Minimalist and Balanced Architecture

A modern duplex house located in a small neighborhood north of Tel-Aviv, Israel, resides two families of close friends. Both are well attuned to modern architecture as owners of construction technology solutions businesses.

The Books House / Luigi Rosselli Architects

A Calligrapher handed three books to his wife, she placed them in a random stack on the table… “We want The Books House”… they said. The Architect understood that the books were not only a reference to a home he had previously designed named The Six Degrees of Separation, but also to the ledges and shelves of Sydney-Hawkesbury

Forest Concrete House by Besonias Almeida Arquitectos

The northern end of the Forest Concrete House was designed as the culmination of the common space with a large semi-covered balcony protected from the views from the street by the local pastures and with distant views of great scenic value.

Peekaboo Residence in Melbourne / Native Design Workshop

Mum and Dad, our clients, also wanted to be able to have visual connection to the kids both inside and outside of the Peekaboo house, but also be able to have privacy when required.

Primeval Symbiosis: residential project based on an eco friendly concept

Student at architecture and design, Konrad Wojcik from Aalborg, Denmark, proposes a downright surprising dream project, called Primeval Symbiosis. Based on an eco friendly...

This Seasonal Home Offers Extraordinary Views of the Surrounding Landscape

This  seasonal home lies parallel to the water, looking south into preserved agricultural land with the distant sound of waves breaking along the ocean shore, and north to a field of wildflowers and native grasses. The plan bends slightly to maximize views of the coastline.

Cobourg House on the Shore of Lake Ontario / Trevor Horne Architects

The Cobourg house, adjacent to Cobourg’s Victoria Park, is set deep into the site while accommodating local zoning regulations. Screened by large mature trees, it is intended to have a discreet presence in this conservation area.

Engel House by Vit Maslo and David Richard Chisholm

Engel House is a recreational villa near the spa town of Karlovy Vary. Built in a traditional form of Czech village house, the Engel House is located in Andelska Hora (originally Engelsburg) a protected area of the country just under the cliffs with ruins of a Gothic castle.

Levine House: Summer and Weekend Retreat in Water Mill / CCS Architecture

Levine House is a summer house for a casual lifestyle designed by CCS Architecture in Water Mill, New York. Project description: Sarabeth Levine and her...

Casa SEL / CampoTaller

Completed by Mexican studio CampoTaller, Casa SEL is situated in the Coyoacán neighborhood of Mexico City. The project consists of the modification and intervention...