Office DesignWeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

Project: WeWork Colisée
Architects: Axel Schoenert Architects
Location: 40 Rue du Colisée, Paris, France
Area: 6 000 m2
Photo Credits: Luc Boegly

The architectural complex is designed around two small courtyards, which brings a lot of lightning into the 5 different office types.
Each plateau of approximately 1000m² offers its own space for offices, meeting rooms and lounge areas, build in the typical WeWork interior style. The restructuring of this building by AS Architectes has doubled the originally planned workforce density from 600 to a workforce of around 1200 people!

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

This density increase was made possible by the creation of two 3UP and 2UP stairs and the metal extension of an existing reinforced concrete staircase. The wonderful brightness and panoramic, big terrace are one of the very true strengths of this building, created in the first half of the 20th century.
The building was delivered in two phases to meet the schedule requirements.

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

WeWork Colisée by Axel Schoenert Architects

Da Ya Li Roast Duck Restaurant / IN.X – Interior Architect Wu Wei

The Da Ya Li Roast Duck Restaurant, which integrates Chinese royal imperial food and Beijing marketplace dishes, has deeply absorbed the essence of Chinese food culture. With more than two decades of experience in the catering market ...

Monolocale Studio Apartment by Archiplan Studio

A small volume, which contains the bed, is located inside the unified interior space of the apartment and it defines its own hierarchy and path.

Ferry Road House, Sydney by Anderson Architecture

The Ferry Road House is representative of how infill development within a heritage conservation area can be comfortable, practical and environmentally sensitive without compromise.

Four Oaks Apartment in the Old Town of Cuneo / BLAARCHITETTURA

The Four Oaks Apartment project by BLAARCHITETTURA consists in the renovation of a residential unit, part of a prestigious 19th century building. The area is located on the right side of the old town of Cuneo

Handpost Farm, Warfield by rjha Architects

Handpost Farm is a beautiful collection of four bespoke, contemporary barn-style houses located in the green belt of Warfield.

Related Articles