Residential ArchitectureHousesCarla Ridge House by Woods + Dangaran

Carla Ridge House by Woods + Dangaran

Carla Ridge House by Woods + Dangaran

Project: Carla Ridge House
Architects: Woods + Dangaran
Location: Beverly Hills, California
Area: 10,000 SF
Photo Credits: Joe Fletcher
Text by Woods + Dangaran

In this Trousdale Estates home, a two-story atrium organizes the floor plan and grounds the structure to the site. The visitor experience is carefully choreographed to reveal views east to downtown Los Angeles and west to the Pacific Ocean through framed openings and along expansive exterior overhangs. The master suite is set at the end of the main gallery, bookended by the outdoor fireplace and louver-covered seating area.

Carla Ridge House by Woods + Dangaran

A swimming pool with double infinity-edge detailing is visually integrated adjacent to the great room—a pavilion wrapped by full height sliding glass doors. The finish materials enhance the timeless quality of the design with teak casework and wall paneling, travertine floor slabs, and board-formed concrete walls in the atrium.

floor plan

atrium, Woods + Dangaran

dining area, Woods + Dangaran

living room, Woods + Dangaran

staircase, Woods + Dangaran

bedroom, Woods + Dangaran

Carla Ridge House by Woods + Dangaran

pool, Woods + Dangaran

Carla Ridge House by Woods + Dangaran

Subscribe to our newsletter

Warner Music Group New Headquarters / Gensler

The Warner Music Group new offices include a boardroom and executive area, coffee bar pantries, copy and mail rooms, conference spaces and wellness rooms. Overlooking an open terrace, the commons serve as a comfortable setting where employees can work, dine, socialize and entertain.

First Lessons House / Ray Dinh Architecture

The beauty of this project is the site itself, which overlooks the Portsea Lagoon and Wildlife Reserve. First Lessons House sits low amongst the existing myrtle and tea-trees, at the back corner of the site.

A Refurbishment and Extension of an Existing Dwelling in a Victorian Transitional Style

The intention was two-fold, firstly to lengthen and consolidate the experience of the original Hawthorn house by extending the formal corridor to a third bay, and restoring the original ceiling height and heritage detail throughout.

Mixed-Use Development by Megowan Architectural

Located in the inner suburb of Brighton East, 11 km south-east from Melbourne’s central business district, the H.I.V.E. (Hybridized Interlocking Vertical Environments) x Five is sited behind an existing façade on a tight 220m2 site with constraints on the north and south of boundary wall construction.

Forest Vacation Home by Faulkner Architects in Truckee, California

Faulkner Architects recently completed Forest Vacation Home, a new 4,500-square-foot, four-bedroom residence.

Recommended Stories