Office DesignOffice in China World Trade Center Tower III

Office in China World Trade Center Tower III

Office in China World Trade Center Tower III

Project name: Office in China World Trade Center Tower III
Location: Block A, China World Trade Center Tower III, No. 1 Jianguomenwai Street, Chaoyang District, Beijing
Project type: Office
Area:670m2
Design agency: AYZ STUDI O
Design Director: Jiang Hui
Chief Designer: Wang Wanqing
Deepening design team: Bai Jin / Long Yifei
Photography: Song Yuming
Brand Planer: LeLe Branding

In the China World Trade Center Tower III, a 74-story skyscraper in Beijing, AYZ STUDI O architectural design team completed a new office for a young consulting company. Unlike traditional office, the creative materials and the pleasant and wise contemporary literati lifestyle were integrated into the space, giving it a strong expressive and appealing sense. Viewed through the floor-to-ceiling windows, the angular urban outline of CBD was connected with the office space in a relaxing collage way.

Office in China World Trade Center Tower III

Soft Space Walking Paths
Confucius said: “It is happiness to eat simple food, drink water and sleep with head on the arms as pillow. The unjust wealth and fame are meaningless like clouds to me.”
In the brand-new office space, the traditional densely arranged working areas disappeared. Instead, multiple walking paths centered on the tea area at entrance achieved cross-functional coordination.

office, AYZ STUDI O

Following the rock-textured curved wall, there were the meeting area and the chairman’s office, both of which occupied 120 square meters with the widest view on the north side. The meeting room was connected to the chairman’s office, and the tea room and meeting room as a public activity area were set opposite to the tea area. The glass curtain wall brought the landscape into a larger view.
Except for the regular traffic line along the curved wall, the public working area and the two independent offices on the south could be reached by the door opened outward in the corridor as a shortcut.

Office in China World Trade Center Tower III

The central tea area, as a transportation hub, connected the entire space. The almost fully open functional space enhanced the cohesiveness of staff, and the relaxed and wise atmosphere made the whole space appear soft and rational.

Office in China World Trade Center Tower III

Eliminate Public-Private Boundaries
Confucius said: “Knowing it is not as good as loving it; loving it is not as good as delighting in it.”
Although most of the clients targeted by the owners came from the elite of traditional industries, the office design insisted to showcase its ideas and business strategies in a younger manner. After getting out of the rigid safety zone, it would usher in joy. Whether from the space palette, the overall atmosphere, or the attitude that AYZ STUDI O wanted to express, the inspiration was infused with nature and delight.
The more concise meeting room, enclosed circular discussion area, and contemporary oriental tea room provided three levels of social spaces. The boundary between public and private areas was eliminated, and a more comfortable way of socializing could happen there at any time.

workspace, AYZ STUDI O

Transformed from natural textures, the material veins and patterns were presented through stone, textured cloth and micro landscape. These designs that tended to be natural and wild were inserted into the space, creating an interesting freehand style of curved and plane surfaces. Together with the insightful vegetation and rocks, the design formed a balanced office ecology and provided an efficient workplace that was conducive to creativity.

Office in China World Trade Center Tower III

Acrylic and Oriental Ink Painting
Confucius said: “In using ritual, harmony should be valued. The Way of the former kings from this got its beauty. Both small matters and great depend upon it. If things go amiss, he who knows the harmony will be able to attune them. But if harmony itself is not modulated by ritual, things will still go amiss.”
The art installations of oriental ink painting superimposed by acrylic gradient board decorated the space. The superimposed artwork was partially “colored” by the acrylic, creating a vivid scene of the sea, sky, sand and rocks ready to come out. Thus, the infinite imagination came into being.

Office in China World Trade Center Tower III Through Gestalt psychology, when people see multiple sets of information, they will automatically recognize and respectively imagine the complete image of each set of information, so that the various directions of the objects with depth are compressed to form a shallow space; for example, the birth of cubist painting. This kind of superposition was just like the reverse extension of shallow space, opening up three-dimensional imagination in terms of time and space. In the office space, it conveyed the concept of breaking through boundaries and becoming one with this tension.
When the night falls, the glass curtain wall happens to become a giant acrylic panel to connect the city and interior space, as if enveloped with a layer of color, extending the possibilities to infinity.

floor plan

meeting room, AYZ STUDI O

Office in China World Trade Center Tower III

Office in China World Trade Center Tower III

Office in China World Trade Center Tower III

Vaucluse II House / Lawless & Meyerson

Vaucluse II House  is a private residence recently designed by Sydney based interior design firm Lawless & Meyerson. Overlooking Sydney harbour, this four level home...

Brooklyn Heights Townhouse by Baxt Ingui Architects

The owner of this home envisioned a beautiful but comfortable single family home that could last for generations and facilitate their busy lifestyle. They wanted open spaces that connected and communicated well with each other where the interior and exterior spaces flowed effortlessly and also provided for elevator access to each level including the roof.

Porto Covo Guesthouse Featuring an Eclectic, Calm and Pluralistic Atmosphere

Porto Covo is an interior design project for a guesthouse in Porto Covo, Alentejo. The aim of the project is to emphases the characteristics of the place and it relation with the surroundings.

Oxnard Beach House by Montalba Architects

Oxnard Beach House intended to be a second home and gathering point for family and friends. This beach front house combines intimate interior spaces with expansive ocean views throughout all three levels of the house.

Marylebone Apartment Features Modern Gentleman’s Club Style

The Marylebone apartment was affordable as it was still in its 1958 state — charming yet freezing — and the shower was a rubber contraption pushed over the bath taps. Easily solved you’d think with my experience of designing and refurbishing homes for clients, but life is not that simple.

Related Articles