Restaurant Interior DesignWine Bar Reisten by ORA Studio

Wine Bar Reisten by ORA Studio

Wine Bar Reisten by ORA

Project: Wine Bar Reisten
Architects: ORA Studio
Author: Jan Veisser, Jan Hora, Barbora Hora
Design team: Karolína Cebová, Lukáš Lečko
Graphic design: Side2
Structural engineer: Statika 3
General contractor: Metroline
Interior lighting contractor: U1 Lighting
Terrace and doors contractor: PK Timber
Cement screed wall supplier: Rebus
Project location: Zahradní 288, 692 01 Pavlov, Czech Republic
Completion year: 2021
Usable Floor Area: 115 m2 wine bar, 301 m2 terrace
Photographer: BoysPlayNice

Building
The winery building was designed in 2010 by the architectural studio Burian-Křivinka. However, only a fragment of the winery was built. The result, unfortunately, differs significantly from the project. The new owner wanted to reclaim the winery building and open it to the public. The first step towards revitalisation is the new wine bar in the space of the former warehouse.

Wine Bar Reisten by ORA

Wine Bar Reisten by ORA

Openings
The Wine Bar Reisten space needed brightening and connecting to the exterior. We cut extensive openings located opposite one another. The viewer can thus see the house from the entrance. From the wine bar area, the viewer is offered two kinds of views – the close sight of the vineyard and the distant scene of the Nové Mlýny reservoir. A swinging door opens onto the terrace, while a large all-glass bay window faces the other side, where one can sit with a glass in hand.

Wine Bar Reisten by ORA

Surfaces
All interior surfaces have been stripped of paint and cleaned to bare concrete. Excessively damaged areas are complemented with cement screed. The floor has a polyurethane finish in a shade of red wine with a wild texture. Visitors can concentrate on tasting without worrying about spilling anything.

Wine Bar Reisten by ORA

Furniture
All furnishings are made to measure from steel and oak wood of various stains. A gigantic ellipse-shaped chandelier hangs above the bar, forming part of the winery’s visual identity.

Wine Bar Reisten by ORA

Wine Bar Reisten by ORA

Guests can sit on a large bench that integrates custom-made lamps. Their lampshades loosely resemble a demijohn. The bench has a panel behind its back, which improves acoustic comfort of the interior. On the opposite wall is a wine rack. The subtle construction consists of steel bars wrapped with leather straps.

Wine Bar Reisten by ORA

The separate lounge is dominated by a large table and a circular wooden ceiling that hides acoustic panels and integrates lighting. Soil samples from specific vineyards of the Reisten winery are displayed on the walls.

Wine Bar Reisten by ORA

Wine Bar Reisten by ORA

Terrace
The best place to sit is the large oak terrace, shaded by a shade sail. The terrace opens up onto the nearby vineyard and offers a view of the sunset over Děvín.

Wine Bar Reisten by ORA

Materials Wine Bar Reisten
oak – plank terrace, doors and windows, furniture
cement screed
polished concrete
exposed monolithic concrete ceiling
steel – furniture

Products and Brands
armchairs Starling — Todus\www.todus.cz
windows — Obsidian\www.obsidian.glass
sun sails — SunFurl\www.sunfurl.eu
outdoor lighting — iGuzzini\www.iguzzini.com
sanitary equipment — Laufen\www.laufen.cz

Wine Bar Reisten by ORA

Wine Bar Reisten by ORA

 

 

Subscribe to our newsletter

Coastal Style Apartment in Sopot, Poland

The coastal style apartment occupies the whole floor of the building and its windows face the 4 sides of the world. The circular living room is the center of the house, where the whole family meets and where we can relax with the sound of the waves and warm by the fireplace.

Transformation of a Classic Stoke Newington Terrace House

We were approached by Nick and Emilie, with a young and growing family, to transform their traditional Stoke Newington terrace house into a modern family home.

Canopy Residence / A Parallel Architecture

The design employs a large canopy structure, economically constructed but carefully proportioned and detailed, to provide for a series of outdoor living spaces arranged around a large central courtyard.

Xilinx Headquarters in San Jose, California / Noll & Tam Architects

This 91,050-square-foot project transformed a tired ‘90s tilt-up building into a modern and inspiring workplace. The goal was to take an office packed with a warren of cubicles and transform it into a high-performance, contemporary office building

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

It is a rear, loft and basement extension and includes a complete refurbishment across an existing 5 storey Victorian terraced house.

Recommended Stories