An eco-friendly design and a fresh look in the offices of Buck O’Neill

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (3)

In Potrero Hill neighborhood from San Francisco, a young entrepreneur in constructions wanted his offices to reflect his skills in constructions and he desired them to be an element of motivation for his entire staff. With a strong belief in sustainable building practices, he wished his offices to be bright with a fresh and eco-friendly design.

This is the office of Buck O’Neill Builders. In this not too large space, with high ceilings, a mezzanine and the entrance glass wall, the architects of Jones/Haydu have designed several workstations, a private office, a conference area and a kitchen. Dedicated to a team of 6 people that work together, realized with a limited budget, using building materials and not very expensive furniture, the final result is special and it is on the owner’s liking.

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (2)

The project maximizes the use of space and emphasizes on the presence of light, providing a spatial organization that encourages communication. Considering the size of the space and budget value, the range of materials used has been kept to a minimum. A particular attention was given to green and recyclable materials. The space is not provided with the traditional heating system, centralized, each workstation has its own independently controlled radiator. The Douglas fir panels were used to divide the workstations, the private office wall and stair. Cork tile was used in the conference area, bathroom, and kitchenette. No VOC paints were selected for all walls and ceilings. The office has implemented an efficient system to use energy, the lighting is controlled by sensors. Attention falls on a living wall with various plants which filters the air. The plants are attached to a perforated stainless screen that is connected to a fan. Air is drawn through the plants, for a natural filtration, and then returned again into the space. The designers, Hulett Jones and Paul Haydu say that the offices are in process to obtain the  LEED certification and that “Buck wanted to create a gem of a space for his team of six and also make a statement about the craft he brings to every project”.

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (11)

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (12)

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (13)

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu (14)

An eco-friendly design and a fresh look in the offices Jones Haydu

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Rózove by mode:lina architekci: the Pinkest Shop and Cafe

Project: Różove - The Pinkest Shop and Cafe in Poznan This incredibly innovative idea of combining a shop with a café is defined by an...

Contemporary Garden Pavilion Added to an Edwardian Cottage

This contemporary garden pavilion is a compact addition to an Edwardian cottage in Melbourne. Baffle house by Clare Cousins Architects integrates delightfully with both the existing bungalow and the garden area.

Minimalist Two Bedroom Apartment Designed by Flat6 in Hanoi

When we agreed to design this two-bedroom apartment, the apartment was not finished, the walls were not built but the space has been fixed. The location of equipment in the toilet and the kitchen has been waiting for the old design of the building.

Randwick Pavilion by MASQ Architecture

Our inspiration for the Randwick Pavilion project lay in the established backyard which sat sunken down slightly from the surrounding. The brief was to add a new living room space, kitchen and accompanying dining room. We particularly wanted to have the living room feel very much like a pavilion in the garden, however we saw this as an enclosed and protected space as much as it needed to be connected to the garden.