Hospitality ArchitectureGlamping for Glampers - to Experience Nature in the Best Conditions

Glamping for Glampers – to Experience Nature in the Best Conditions

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents- Glamping For Glampers

The shortcomings arisen from the lack of the domestic amenities when you go camping, including toilets and kitchen facilities, has determined the young architectural studio ArchiWorkshop in South Korea, to start a project to come up with solutions to these problems. The designers’desire to give people a chance to experience nature in special conditions led to the advent of tents entitled Glamping for Glampers.

The name is inspired by the growing appetite of tourists to find some charming natural places where they can sleep in tents and have all the facilities. The first tents were installed in Yang – Pyeong, at an appreciable distance from Seoul, in a place surrounded by mountains.

ArchiWorkshop has conceived two types of tents: a long and curved one similar to a “worm” that can be extended and the second was called “donut”, having a circular shape, initially inspired by pebble stones. These tents can be installed in areas with different environmental conditions and relief: mountains, sea, desert, near a river or a lake, in the woods or in the city.

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents - Glamping-For-Glampers 1

Glamping for Glampers – materials and facilities

Each tent is built on a curved steel frame and is covered with a double layer membrane that protects the interior from UV rays, being at the same time impermeable and fireproof. With an absolute impermeability, the two layers of material provide a good resistance in front of some extreme conditions, regardless of the season. The aesthetic aspect is not neglected and it can be observed both day and night.

The interiors are white, bright fitted with a small bathroom, kitchen and custom-fit bed, that becomes sofa during the day and sleeping bed during the night. The entrances are provided with windows to allow natural light to enter the tent. The wall partition of the toilet, isolated from the rest of the space is painted by a young Korean artist.

The area from the entrance of the tent is open like an “outdoor living room” and it offers the opportunity, for those who wish, to ignite a fire and to prepare a barbecue and various foods. By night, it is similar to a glowing alien spaceship, these tents offer you a pleasant experience in nature and special conditions of comfort and relaxation. Photographs: June Young Lim

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents - Glamping For Glampers 2

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents Glamping-For Glampers 3

Glamping in Korea by ArchiWorkshop

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents - Glamping For Glampers 4

ArchiWorkshop Worms And Donughts Tents - Glamping For Glampers 4

Blenheim Crescent Apartment in London by Cubic Studios

The iconic Bookshop on Blenheim Crescent is still sought our by international tourists and visitors to London who are fans of the film Notting Hill. Above the shop Cubic has created a highly individual two bedroom flat from the carcass of the original property which had endured for almost four decade.

Ramat Efal House / ET Eicholz Antebi Arch

Planing and interior design of two-story 250 sqm house in Ramat Efal, for a couple and their three children. The house was designed as a rectangular arc with a different interpretation of a tiled roof

Dune House: Inspired by Sand Dunes of Terschelling Island

Terschelling is a quiet island located off the northern Dutch coast. The sand dunes dominate the landscape of this Dutch island and they were...

Courtyard House Designed for Relaxed Living and Outdoor Entertaining

Hidden behind the soaring private entrance, is a modern four-bedroom home designed for relaxed living and outdoor entertaining. The Courtyard House brings a sophisticated combination of modern living intertwined with texture, warmth, raw simplicity, and earthy luxuriance.

Full House by Leckie Studio Architecture + Design

Full House envisions a new way of living which benefits multiple generations and inspires progressive community values. The design concept was developed in response to the specific urban conditions of Vancouver

Related Articles