Office DesignSpace & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Project: Space & Co, 2 Southbank
Architects: Architecture BVN
Location: Southbank, Australia
Completion date 2018
Area: 1800m²
Photographer: Tom Ross

Description by BVN: As a major provider of real estate solutions that support evolving businesses, the client identified the need to incorporate flexibility in both the working environment and services provided to be able to respond quickly to tenants ever-changing needs. Adopting an attitude of constant evolution was critical for their next Space & Co. offering on Level 19, 2 Southbank Boulevard, Southbank.

This mindset was nourished throughout the project with frequent user feedback sessions and workshops to ideate the path to the future and how to approach the new site. Because many elements had already been tried and tested on existing sites, the design approach varied from a traditional methodology; the typical design phases were replaced with a process of testing and analysis of ideas to build on the existing model.

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

The approach to each site takes a long-term view within the parameters of a short delivery programme, recognising innovation takes time, prioritisation is required; for each new site the project team identifies areas to address that will provide the most impact to support tenants.

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

In the instance of 2 Southbank, the most relevant topics developed to evolve the existing delivery model were:
– Workplace as a service; developing a truly hosted experience that recognises the needs of an increasingly diverse range of members.
– The power of teams; creating larger team rooms with more flexibility that cater for project teams from larger organisations as well as the security and technology requirements of larger parent companies.
– Enhance the overall building ecosystem; become the important glue to the overall building ecosystem, a conduit between both the building owner and building users, and between the building users themselves.

caffe / Architecture BVN

The inclusion of Space & Co. at 2 Southbank was also part of a broader masterplan for the building. With the need to re-lease 23,000m2, the building undertook a significant refurbishment to reposition the asset. Space & Co. play an important role in this building ecosystem, their model of commercial workspace services with a hospitality focus supports not only the tenants that reside on Level 19 but residents of the entire building and surrounding precinct. To achieve this, additional to a mix of enclosed, semi- enclosed and open workspaces dedicated to Space & Co. members there is a range of amenity available for all building tenants including a café, bookable meeting rooms, a large workshop, and conference space. These spaces have been hugely popular with all building tenants and are perceived as an extension to their own workplace; it has been a weighty drawcard for prospective tenants.
All of this contributes to the hosted ethos of the overall building.

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Over the course of the Space & Co. projects the team has made great strides in responding to a world that is rapidly changing. It is an appreciation and attitude that creating a responsive next generation work environment is not a one-shot deal, it is instead through the completion of a series of projects with ongoing user interaction that we are succeeding in evolving the model to meet members ever changing requirements.

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

workspace / Architecture BVN

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

office design / Architecture BVN

office design / Architecture BVN

Sound House, Seattle by goCstudio

Sound House is located in Seattle’s Magnolia neighborhood. This elevated peninsula northwest of downtown offers expansive views across Puget Sound and to downtown Seattle.

Transformation of the Apartment of a Norwegian Guy Who is Studying in Budapest

Our latest completed work is the transformation of the apartment of a Norwegian guy who began his studies in Budapest. The request included a living room – dining room – kitchen and a master bedroom with a bathroom

Tsawwassen Beach House by Frits de Vries Architects

Tsawwassen Beach House is a residential project completed by Frits de Vries Architects. Located on the beachfront in Tsawwassen, British Columbia, this compact home blurs...

A Stunning Contemporary Renovation of a Victorian Semi-Detached Property in Twickenham, London

Interesting and high spec materials and finishes have been used throughout the entire renovation of this home. The house has been completely re-modelled to create a unique lateral living space on the ground floor with open plan reception through to conservatory kitchen

Related Articles