Residential ArchitectureApartmentsAttic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Project name: Attic Blanc
Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Area: 1001ft
Release date: 2021
Text by Fran Silvestre Arquitectos

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room. This space opens onto different terraces on both sides, favoring natural cross ventilation. The night area is located on the other side of the access.

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

living room, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The axiality of the proposal appears in all of the rooms, and is enhanced by the arrangement of different elements, such as the linear lights on the ceiling, or the fixed furniture.

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

bedroom, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

The terrace is understood as a kind of atrium open to the sky, seeking the feeling of being in an isolated building from which to contemplate the city of Valencia. Wouldn’t it be great to be able to live with the spatial quality and scale of a small village in the center of cities?

bedroom, home office, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

kitchen, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

home office, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

pool, Fran Silvestre Arquitectos

Attic Blanc, Valencia by Fran Silvestre Arquitectos

Spiral Suite Family Home in Tel Aviv / Anat Gay Architects

Those two separate buildings combined into one complex which inspired as a small, spiral, village, in the middle of the beautiful area of Neve Tzedek at the heart of Tel-Aviv.

Yellow Apartment – A Bath of Splashy Lights by Hamid Nicola Katrib

Designer: Hamid Nicola Katrib Project: Yellow Apartment Location: Bucharest, Romania Photography: Bogdan Ivan Yellow Apartment is an interior design project recently completed by Hamid Nicola Katrib in Bucharest,...

House Among the Pines / Archobraz

A laconic house in the suburbs of the Dnipro River is elegantly integrated into the surrounding forest without changing the landscape.

Sea Bright Beach House by Raad Studio

The design solution that resulted is the marriage of landscape and architecture. Though the neighborhood itself is graded flat, the parkland to the north is a wild original dunescape. By restoring our idea of the original natural state to the site, we created a set of hydrodynamic dunes with penetrations that allow water to sluice through the land

Isle of Skye Retreat Inspired by Simple Stone Agricultural Buildings

In order to address the site conditions, the Isle of Skye Retreat consists of two volumes; one closed, the other open. The first contains all serving functions to support the main open rooms.

Related Articles