69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

Project: 69 Thuy Khue Apartment
Architects: NOWA
Location: Tay Ho, Ha Noi, Viet Nam
Architect in- charged: NOWA
Project size: 200 sqm
Project year: 2018
Photographs: Hoang Le Photography

After more than 10 years of practicing architectural with many diverse housing projects in different scales, this is the first time NOWA has implemented an apartment project. The existing are two similar apartments but located on two consecutive floors. Customer wants NOWA to connect these two independent spaces to become a 2-storey apartment for a small family of 4 people.

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

The current apartment has a large view of the West Lake, the rest is blocked by the apartments of the opposite building – a problem that many apartment blocks in Hanoi are facing. The privacy of family activities affected by the opposite windows and curtains will often be in closed condition. NOWA considers this an issue to be solved first: priority functions need to be organized in a location with privacy, open view (living room, dining, sleeping master); The remaining functions (kitchen, altar, toilet, kid bedrooms) are organized to minimize the impact from the opposite apartments.

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

Apartments are divided into two clear areas of static and dynamic properties. General functions are organized on the first floor (kitchen, dining, living room); Private functions (bedrooms) are held on the second floor. The connection of these two spaces is through the open space between the dry landscape, light, curves and minimalist stairs. At the beginning, this area is inherently a dead space and the design solution has revived this dead corner into an interesting highlight of the apartment.

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

The common living space is almost an open space, only to be prevented from being judged by a pure white wall with free circular holes made of glass tiles, leaving the entire free space left for the furniture. This detail is recalled on the two-story interconnection and appears strongly at the unfixed spiral curve at the center of the second floor – where architects cleverly organize the toilet space for the master bedroom.

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

The un-define curved wall; the random holes of glass tiles … exploited by NOWA from the beauty of the lines of Lotus, a typical flower of Tay Ho area – where the project is implemented. It’s not too specific, intuitive about the shape but hidden inside is the message of the design team for this interesting apartment: the 69 Thuy Khue apartment is unobtrusive in form, not going into expensive furniture, no décor…allows the architectural space to speak up. It is also the viewpoint of architectural practice for more than 10 years of NOWA.

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

stairs, Ha Noi, Viet Nam / NOWA

bedroom, Ha Noi, Viet Nam / NOWA

bedroom, Ha Noi, Viet Nam / NOWA

bathroom, Ha Noi, Viet Nam / NOWA

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

bathroom, Ha Noi, Viet Nam / NOWA

69 Thuy Khue Apartment in Ha Noi, Viet Nam / NOWA

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Shadow House / Nic Owen Architects

The Shadow house had to offer privacy from the busy south facing side street whilst benefit from northern sunlight. Therefore, the new monolithic form is windowless to the south side street with the ground floor set back to the south boundary.

Wittenberg Residence / PLATTE Architecture + Design

1611 Pleasant, known to us at the Wittenberg Residence, is a three-story residential infill project located on a double lot in Over-the-Rhine. Through a series of iterations, the site was able to accommodate a two-car garage and private autocourt

Raw and Industrial Ambience in Bite & Go Deli Cafe

Studio Yaroslav Galant Innovative Design has finalized Bite & Go. Deli Cafe interior, a gourmet cafe with delicious street food located in the heart...

Nola Bar is Inspired by the Underground Jazz Bars of New Orleans

Nola Bar by Sans-Arc Studio is inspired by the underground jazz bars of Storyville and the vibrant streets of modern day New Orleans. NOLA is...

Dollar Bay Penthouse in Canary Wharf, London / Daniel Hopwood

The sheer scale of the Dollar Bay penthouse is instantly striking. Presented over 4-storeys, this is penthouse living for those with lofty expectations. The louvered facade means that wherever you are in your home, a real sense of space is unmistakable. It looks like we are not the ones that are pleased with the apartment WhatHouse 2017 has given a golden medal.

Ganaraska House by Scott Posno Design

Located an hour east of Toronto, Ganaraska house occupies a 65-acre site amidst the peaceful green fields of this Southwestern Ontario agricultural region, adjacent to a large conservation forest.