Residential ArchitectureApartmentsRenovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Project Name: Two-Storey Apartment in Hanoi
Architects: Flat6 Architects
Lead Architect: Dinh Cong Quynh
Team: Nguyen Ba Dung, Tran Quang Hung, Do Tu Anh
Main Constructor: LTN Architecture and Construction
Completion Year: 2018
Built Area: 310
Project Location: Hanoi, Vietnam
Photographer: Triệu Chiến

Hanoi is a rapidly growing city and there are many high-rise apartment buildings being built to sell to people. Most of them are apartments completed or partially completed such as wall construction, flooring, installation of M&E system …

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Many buyers after handing over the apartment have to spend more money to renovate the interior, even to divide the space to fit the needs of their families. This leads to huge waste of money and money for the whole society.

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

This two-storey apartment in Hanoi was in a similar situation when we began to receive the renovation, which was in a newly built high-rise apartment building. The interior space has been built into walls and shaped according to an existing design. We realize that the urgency for this apartment is to simplify the entire interior space. Try to make the most of what is already available to avoid waste. Bringing into the apartment space a new design spirit suitable to the needs of client.

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

The first thing to do is to change the position of the stairs to be more neat. The next, bringing the kitchen to the center of the apartment in the form of a floating box block in the middle of space so the staircase, the restroom and laundry area are pushed back more discreetly to give the beautiful position, plenty of natural light and greenery for living, dining and kitchen areas.

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

The second level floor, the family room area is wider than before, combined with the altar and separated by movable partition system. Three old bedrooms are replaced by 2 bedrooms with large area and more comfortable. The master bedroom with wooden floors connected to the bathroom also makes space seamless and free.

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

Renovation of a Two-Storey Apartment in Hanoi by Flat6 Architects

bathroom, interior design, Hanoi, Flat6 Architects

bedroom, interior design, Hanoi, Flat6 Architects

bathroom, interior design, Hanoi, Flat6 Architects

bedroom, interior design, Hanoi, Flat6 Architects

interior design, Hanoi, Flat6 Architects

interior design, Hanoi, Flat6 Architects

interior design, Hanoi, Flat6 Architects

Modern Timber-Clad Home Inspired by Traditional Barn: Two Pavilions

The Two Pavilions House is a striking modern timber-clad home set within the rural landscape of Phillip Island. Replacing an old much-loved holiday shack, the priority for the new design was creating a place that would suit the needs of multiple generations of the family simultaneously.

Castle Rock House: Beach Houses with a Fabulous Openness

Castle Rock house is designed by Herbst Architects and won the NZIA - Auckland Architecture Award 2015. The house is located on the coast...

In House: Private Residence in Taiwan Upgraded by Ganna Design

In House is a private residence completed in 2016 by Ganna Design, a design studio based in Taiwan. The Homeowners of the project is a...

Victorian Semi in Toronto Gets a New Life

This renovation to a Victorian semi in Toronto’s Riverdale neighbourhood is a fine balance of restoration and the introduction of contemporary elements. The kitchen was moved from the rear of the house to the middle, with the dining room situated at the front of the house in the former parlour.

ONE-CU Conceives an “Ambiguous” Cheongsam Workshop in Jiangmen, China

Project name: Poly • City Gather Cheongsam Workshop Design firm: ONE-CU Interior Design Lab Design director: Huang Jianfeng Interior finishing design team: Feng Liu, Zhai Mengfei, Lin...

Related Articles