A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

Project name: Bloco Habitacional I  / Vertical Skin Covers a Building
Architecture Office: Carolina Freitas Arquitectura
Main Architect: Carolina Freitas
Location: Albergaria-a-Velha, Aveiro, Portugal
Year of conclusion : 2021
Total area: 800 m2
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

In a residential area (surrounded by urban developments, subdivisions and plots to be built) the project grew (also depending on the subdivision where it is located) from the natural limits of the plot; these, by themselves, challenge the orientation of the surrounding urban context, creating an exception on the urban alignment. This exception was converted into an opportunity to work the building’s facades, simultaneously in conformity with the horizontal axes of the adjacent building, and creating a rhythm that organically accepted the skewed neighboring alignments.

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

The result is the composition of the horizontal and vertical elements that delimit the balconies, creating an additional skin to the building, providing the necessary privacy, a more intimate mood and regulating the light for the interior of the apartments.

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

A Vertical Skin Covers a Multi-Family Building

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.