Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

Project: Almington Street House
Architects: Amos Goldreich Architecture
Builder: Sygnet Style
Structural engineer: Momentum
Location: London, United Kingdom
Project size: 50 sqm
Completion date 2018
Project Budget £120,000
Photographer: Rory Gardiner

Awards – 2019 Longlisted: Don’t Move Improve Award

Almington Street House is a Victorian terraced house in Finsbury Park and comprises a side extension, as well as ground floor internal reconfiguration and refurbishment. The brief was to enlarge the kitchen with a side extension and make more space on the ground floor with efficient storage solutions throughout.

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

The extension is finished in brick, to complement the tone of the London stock brick of the existing house. A large, frameless glass window, which acts as a window seat internally, gives views to the garden from the new light-filled side extension and kitchen. The side extension is formed by resting structural timber fins, externally clad in zinc, onto the brick party wall. A large roof light brings daylight into the kitchen and improves connections between the spaces linking the front living room with the rear garden.

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

Energy efficient features, including LED lighting and new plumbing with underfloor heating in the kitchen and dining area, also add aesthetic uniformity and reduce clutter.

reconfiguration and refurbishment / Amos Goldreich Architecture

Internal alterations includes a modified IKEA kitchen finished with plywood fronts with a bespoke kitchen island design. A new guest WC was added behind the kitchen. A concealed wardrobe was built into the wall of the living room to provide storage for coats and shoes.

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

This project offered the opportunity to bring so much creative thinking to the table – we wanted to create something homely, functional, and family-orientated, but with a strong design sense throughout which really elevates the scheme from a refurbishment to a ‘transformation’. It just shows that you don’t need a huge budget or masses of space to create a beautiful and unique home. The clients were a pleasure to work with and we are so pleased to see them settling in comfortably to parenthood within their new surroundings.

reconfiguration and refurbishment / Amos Goldreich Architecture

We had a great time working with Amos Goldreich and are really delighted with the result. A great experience throughout, from collaboratively working on design concepts, to helping us find contractors, to project management. Our new extension has completely transformed our home and we’re so enjoying living in it.” – Michael, Client.

reconfiguration and refurbishment / Amos Goldreich Architecture

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

Almington Street House / Amos Goldreich Architecture

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Millstream House – The Right Balance Between Preservation and Modern

Located in Salt Lake City, Millstream House is the result of collaboration between designer Andrea Beecher and cityhomeCOLLECTIVE. Description by Andreea Beecher: Bottom line: I’m...

Foo House, Arizona by The Ranch Mine

Pottery has played a critical role in most societies in human history as well as our modern-day understanding of those societies.
Barn Studio by Rowland + Broughton

Barn Studio in Aspen, Colorado / Rowland + Broughton

Set within the exclusive mountainside community of Starwood, just minutes from downtown Aspen, Barn Studio is part of a family compound that will eventually include five or more distinct dwellings.
Endpiece - Optical Store in Seoul 7

Endpiece – Optical Store in Seoul / wallga + WGNB

Located in Seoul, South Korea, ENDPIECE is a small boutique selling glasses recently completed by korean studio Wallga + WGNB. The name of the store stems...
Le Temps Retrouvé: Renovation of an Apartment in the Center of Milan

Le Temps Retrouvé: Renovation of an Apartment in the Center of Milan

The Le Temps Retrouvé project calls for the renovation of an apartment of about 150 m2 in the center of Milan, with windows facing an internal garden. The visual relationship with nature was the guiding motivation behind the choice of this place on the part of the client

More Articles Like This