30 sqm apartment in Paris renovated by Richard Guilbault

30 sqm apartment in Paris renovated by Richard Guilbault

This apartment of 30 square meters from Paris was initially divided into two parts on length, which was making it difficult to use and it had less natural light. Recently occupied by a young couple, these wanted to get it renovated to provide spaciousness and brightness, to optimize the intimate functionalities of the space and maximize the storage possibilities. Thus, the French designer Richard Guilbault has established a new spatial typology of the apartment, two thirds of the space being allocated to the most used areas. The living area, kitchen and dining area were united and they benefit of the daylight through two large windows.

30 sqm apartment in Paris

The space allocated for the bathroom was kept to a minimum, respectively 2.5 square meters. Starting from the entrance of the apartment, a wall as long as the apartment was turned into a storage space that covers all the needs of the owners. This space has a facade similar to a chessboard, the white color being combined with the birch. Behind the wall of the kitchen, a small and intimate bedroom is hidden, whose bed offers additional storage space when it is elevated. [Photos, video and information provided via Richard Guilbault website]

apartment in Paris  by Richard Guilbault

small apartment in Paris - kitchen and living

apartment renovated by Richard Guilbault

small apartment in Paris renovated by Richard Guilbault

small apartment renovated by Richard Guilbault

small apartment

30 sqm apartment

studio apartment - bathroom

30 sqm apartment in Paris - bathroom

30 sqm apartment project

30 sqm apartment in Paris project

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Art for the Bath: Crochet Washbasin by Maison Valentina

Not so long ago, needle craft was a skill that many women were expected to be proficient in. Knitting, crochet, sewing and embroidery were...

Alpes Office / Ho Khue Architects

The Alpes Office has feeling and is environmentally sustainable, as were the villages of the past. Originally the large lot contained some old houses, white pampas grass, native bamboo shrubs, and plants that survived on the ambient conditions with little input from people.

Central Park West Apartment in New York City

A classical layout is transformed through resulting in a convivial and irreverent selection of art, furnishings and color. D'Aquino Monaco have designed 15 Central...

The Apartment Zafra is an Oasis with Mediterranean Ambiance in Downtown Madrid

Joaquin Altamirano and Silvia Martín worked with Daniel Bergman Vázquez of Estudio Untercio to create an open-plan oasis in an apartment building in central...

Custom Family Home in Athens that Blends with its Natural Environment

The Wedge house is a custom family home located in the eastern suburbs of Athens, in the mountainous and full of pine trees area of Pikermi, named Drafi. The site is quite distinctive and has many challenging features. The main complexity is the steep terrain with an almost 20-meter- height-difference from one side of the site to the other.

Eco-Luxurious Accommodations Dômes Charlevoix near Quebec City

“Dômes Charlevoix” is a new concept of four seasons eco-luxurious accommodations located in Petite-Rivière-Saint-François, next to the Massif de Charlevoix, near Quebec City.