Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Project: Apartment Refurbishment in Penha de França
Architects: Spacelovers
Location: Penha de França, Lisbon, Portugal
Year 2020

Apartment refurbishment in Penha de França neighbourhood in Lisbon, located on the 1st floor of a 5 storey residential building, from the 50s. It’s a 3 bed apartment with a quite uncommon shape. It’s structure is composed of perimeter thick load bearing masonry external walls with very thin concrete slabs, and interior structure walls of solid bricks.

kitchen, Lisbon / Spacelovers

The purpose of the refurbishment project was to respect its structure and system build, and implement a better internal organization of spaces, by eliminating the zig-zag route from one end to the other, giving functionality and contemporary living to residents. The interior was designed to express the openings of the structural walls with timber frames. The new timber flooring with herringbone pattern replaced the original one with signs of mold and termites. Two new bathrooms were created, one enabling a room to be a master-suite and another as a powder room, with shower to assist the other two bedrooms.

interiors, Lisbon / Spacelovers

Driven by the possibility of having a visual perspective from one side to another, the concept of the project relates to the natural light being the conducting wire. Embracing the depth and perspective of the apartment, the natural light navigated throughout the internal spaces.

kitchen, Lisbon / Spacelovers

bathroom, Lisbon / Spacelovers

Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Apartment Refurbishment in Penha de França, Lisbon / Spacelovers

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Hill Top Cottage / Luigi Rosselli Architects

Weaving architectural heritage with contemporary design and lifestyle is a practice that rewards with surprises and characterful places. In a conservative residential pocket close to...

Wild Lilac Residence by Walker Workshop

This 3200 SF single-family residence and accompanying 800 SF pool house were envisioned as a refuge cradled within the foothills of the San Bernardino National Forest. The design uses a series of thickened walls which run east-west along the topography of the dramatic mountain site to establish discrete programmatic zones and protect the interiors from the sun.

Room On The Roof Above the Amsterdam

Room On The Roof is an artist workspace in the tower above the Amsterdam de Bijenkorf store. This aerial eerie in the heart of...

Villa 9010 for a Young Family in a Coastal Village in South County Dublin

Villa 9010 is a new, two-storey, energy-efficient home for a young family in the seaside village of Dalkey, South County Dublin. Constructed in the side garden of the Client’s redbrick childhood home, at the entrance to a typical suburban cul de-sac, the site was previously occupied by the family’s garage and boat shed.