Residential ArchitectureApartmentsRetrofuturist Condo by Adrian Chan Design & Research Office

Retrofuturist Condo by Adrian Chan Design & Research Office

Retrofuturist Condo by Adrian Chan Design & Research Office

Project: Retrofuturist Condo
Interior Design: Adrian Chan Design & Research Office (ADRO)
Location: Hong Kong
Size: 1,265 sq.ft
Completed 2021

Located at the Mid-Levels, Hong Kong’s most cosmopolitan district, this 3-bedroom apartment was designed with respect to its cultural and geographical context: an expansive front-facing view of Victoria Harbour, the original inspiration behind the Cyberpunk genre, and a rear-facing view of the rolling hills of The Peak. As such, we applied a retro-futuristic language expressed through geometric forms and curated objects, while simultaneously drawing on naturalistic elements and textures reflected by its location.

dining area, Adrian Chan Design & Research Office

Originally intended for a family of 4, the apartment was reconfigured to suit the lifestyle of the owner who is a young professional. Children’s rooms were reprogrammed as walk-in closet space and meditation and media chambers. Curvaceous cabinetry ensured that the owner’s massive collections of artifacts, stamps and memorabilia were well stored while enabling streamlined circulation throughout the space.

Retrofuturist Condo by Adrian Chan Design & Research Office

bedroom, Adrian Chan Design & Research Office

Retrofuturist Condo by Adrian Chan Design & Research Office

bathroom, Adrian Chan Design & Research Office

floor plan

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture

This expansion of a three-story townhouse located in Park Slope responds to the row house typology and its typical direction of front to back. Intent on creating volumetric relationships, we decided to design an extension that links the main floor by both horizontally and vertically interlocking the space between the living areas

The Serra Barn House Features Vernacular Forms and Modern Details

The Serra Barn house takes advantage of the naturally sloping site to organize its contents across two levels. To the east, a two-story element contains the entry, kitchen, and dining spaces, with children’s bedrooms above.

Bioclimatic and Passive Restoration of a House in Barcelona

The building object of this rehabilitation is a single-family house between party walls built in Barcelona in 1942. In the urban fabric of the neighbourhood, typologies from the early 1900s and new buildings coexist.

Small Town House, London / Studiomama

Situated in London’s vibrant East End, this former carpenter’s workshop was transformed into a bespoke multi-level living space by Studiomama. Small Town House has an...

Prefabricated Timber House / House In The Woods by alma-nac

Architect: alma-nac Project: prefabricated timber house Location: Hampshire, United Kingdom Area: 240sqm GIA, 5 Acre landscape Structural Engineers: Heyne Tillet Steel Photography: Jack Hobhouse Drawing reference from the typical Russian...

Related Articles