Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal

- Advertisement -

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal

APPAREIL architecture has completed Percée Residence in Montreal, Canada. This project is a renovation of the ground floor level and basement of a historic duplex. The new staircase serves not only as a link between each level, but also as the focal point of the updated space and as a skylight. This new light allows the use of the living and work spaces in the basement, which wasn’t possible before the intervention.

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 1

“APPAREIL architecture made our vision come true – And more! The result is aesthetically contemporary and combines past and present, and allows us to put everything in its right place.” – Robert Hamel, owner

Architecture: APPAREIL architecture
Team: Kim Pariseau, architect; François Bodlet and Guillem Lopez, project leaders
Contractor: Ook Inc.
Carpenters: Stéphane Gimbert and Steve Tousignan
Location : Montreal, Quebec, Canada
Area : 2000sqf
Photographer: François Bodlet

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 2

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 3

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 4

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 5

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 6

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 7

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 8

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 9

Appareil Architecture Has Renovated a Historic Duplex in Montreal 10

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Trongyee Boutique, Shantou / AD Architecture

AD Architecture recently reimagined a boutique for TROUNGREE, situated in Shantou, China, which sells clothing from designer brands. The interior design was approached based on the concept of "Deriving". "Deriving" indicates evolution and developing something new from the matrix.

Skygarden House / Dubbeldam Architecture + Design

Situated on a narrow lot in an older Toronto neighbourhood, the Skygarden House by Dubbeldam Architecture + Design provides outdoor living spaces on multiple...

Fyren House by Omar Gandhi Architect

Fyren House is a private residence designed by Canadian studio Omar Gandhi Architect. The home is a beacon high atop the hillside. From the architect: Set...

The Little Pilot – Room for a Boy who Loves Airplanes

Project: Room for a Boy Designer: Brani & Desi Location: Sofia, Bulgaria The Little Pilot is a room for a boy who likes to build airplanes and...

New Coworking Offices WeWork in London / Oktra

WeWork recently has a new office location in London. WeWork is a network of coworking offices which grows globally. New office project was conducted by Oktra and...

Industrial Tribeca Loft Designed for Entertaining / Decor Aid

This industrial Tribeca loft was recently designed by Decor Aid for a young family. From the architect: When a client finished remodeling her newly purchased...

Odivelas House, Portugal / Sérgio Miguel Godinho Arquiteto

Located in a neighborhood characterized by illegal buildings, a house is defined with its outer oblique borders, thus designing the different spans of the two-storey dwelling with accessible roof, so as to contemplate the view.

Templestowe House by Figr Architecture is Defined by Harmony and Elegance

The Templestowe House is a nod to the tradition of the Italian Palazzo and Australian courtyard house, creating the constant connection between outdoor and indoor spaces.

St Andrews Beach House / Austin Maynard Architects

St Andrews Beach House is a two storey circular holiday home, which takes advantage of the remoteness of site and expansive views, which extend in all directions.

Meld House / Measured Architecture

The owner of Meld House and her two children were welcoming a new member into their home, moving to a shared future. The renovated interior works to allow for this new energy by maintaining existing conditions to root the original occupants while introducing contemporary elements ...

Big Barn, California – A Retreat from Urban Lifestyle

A San Francisco family of four asked us to create a retreat from their urban lifestyle, reusing the footprint of an existing 1950s ranch house in Glen Ellen, California, while building in a consistent way with the area’s rolling hills and agricultural structures.