Office DesignAustin Visitors Center Office by Runa Workshop

Austin Visitors Center Office by Runa Workshop

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop

Architects: Runa Workshop
Project: Austin Visitors Center Office
Location: Austin, Texas, United States
Size: 13,000 square feet
Photography: Courtesy of Runa Workshop

The Austin Convention & Visitors Bureau (ACVB) is the home to some of Austin’s biggest fans. Their mission is to market Austin nationally and internationally as a premier business and leisure destination to enrich our community’s overall quality of life. They do this by promoting all of the things in Austin that people are already talking about to ensure that people know all about Austin’s one-of-a-kind culture and universal appeal. As such, their office had to reflect some of the uniqueness that Austin has to offer. The richness of the natural finishes mixed in with the eclectic artwork and beautiful views from a downtown location made this space the perfect reflection of Austin for ACVB.

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 1

Embracing the vibrant nature of Austin, and expanding on the concepts used for the Austin Visitors Center, the design reinterprets the Visitor Center energy into an office environment. Volumetric elements create a grand entry sequence with contrasting textures and elevations. The wood element connects the two conference rooms and defines the pre-function lounge space, while the black portal delineates the boundaries between public and employee area.

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 2

Pops of color and graphics are placed throughout work spaces to define areas of collaboration and informal meeting spaces. The curated graphics by Runa Workshop reflect aspects related to the core departments of the ACVB offices, music, convention, and film. The graphic at the entry is an abstracted city plan, with the colors representing music venues across the city. The large blue skyline leading to the work area reflects the growth of the city, and the work area graphic pays tribute to the Austin film.

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 3

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 4

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 5

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 6

Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 7

One of 106 Residential Units in the Newly-Developed Apartment Building, the Lucille on Roosevelt

With commercial spaces and amenities below, floors two through six of the Lucille on Roosevelt apartments feature a diverse unit mix composed of studios, open one-bedrooms, one-bedrooms, one-bedroom-plus-dens, and two-bedroom apartments.

Nolintha Residence – Renovation and Small Addition / In Situ Studio

The Nolintha Residence is a renovation and small addition to an historic, 1920s four-square house in downtown Raleigh. Our clients, who are brother and sister, are successful restaurateurs.

Englishman Bay Retreat, Maine / Whitten Architects

North of Acadia National Park, Englishman Bay is known for its rocky, rugged coastline and pristine natural landscape. An undulating shoreline made up of protected coves and calm waters makes this Downeast area a favorite among sailors and kayakers.

KC Apartment in Berlin by Set-Office Architects

The KC apartment needed thorough renovation as many of the floors were sagging and there was no real modern comfort to be found. We proposed tearing down a dividing wall and recreating a central axis, as this was common in historical buildings like these.

Marc Koehler Architects Designs Superlofts, a Flexible Design and Development Framework in Amsterdam

Tapping into the open building movement, Superlofts offers its residents the freedom to design and/or self-build their homes from scratch incorporating any hybrid function, and co-create the shared spaces as a community.

Related Articles