Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel

- Advertisement -

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel

Architects: Studio 512
Project: Loft Renovation
Architect in Charge: Nicole Blair
Location: Austin, Texas, United States
Photography: Whit Preston Photographer

Clean design and sleek lines transformed this condo unit into a modern marvel. Studio 512, Nicole Blair, and WishTree cabinets, Matt Prine and Stjepan Boban, worked in conjunction with all other trades to bring this design to life.

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 1

Minimalist geometry draws focus to the natural material palate: walnut grain cabinets, stucco walls, concrete countertops with integral sinks, exposed structural concrete columns and ceiling.

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 2

A few favorite details include a recessed stepping stool, built-in vanity lights, plateless outlet + switches, and metal picture rail crown trim.

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 3

A new open plan allows downtown views from a soaking tub and walk-in shower at the back of the loft.

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 4

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 5

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 12

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 6

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 7

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 8

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 9

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 10

Clean Design and Sleek Lines Transformed This Condo Unit into a Modern Marvel 11

- Advertisement -

Sea Cliff Preppy Contemporary / Regan Baker Design

Though her work in real estate had brought her to countless bay area homes, our client knew something was different when she toured this 1920s fixer-upper in San Francisco’s Sea Cliff neighborhood.

A San Antonio Retreat Designed as a Peaceful Escape from the Busy City

Ravine Retreat is a home designed to be a peaceful escape focused on the natural realm within the conditions of an established neighborhood. Three-dimensionally keyed into the site, the house is carefully situated ...

Lavaflow House in Hawaii by Craig Steely Architecture

Lavaflow House is a concrete open house designed by Craig Steely Architecture in Pahoa, Hawaii, USA. From the architect: Located on five acres of dense...

Sawmill House: Sustainable Architecture by Reusing Waste Concrete

Sawmill House is a Victorian Architecture Awards winning project 2015, New House under 200m2 category, commendation Sustainable Architecture. The house was designed by the Archier Studio...

Samurai Duplex / SG2 Design

Two duplex townhouses were proposed to replace an existing weatherboard house in a quiet, leafy suburban environment. The units were designed to maximise floor area while respecting the surrounding neighbourhood context.

Alpine chalet – a combination of modern and traditional alpine elements

Located in Dienten am Hochkönig, Austria, this project was completed by Architektur Gerald Kessler. This alpine chalet has been lovingly restored under the consideration...

Murray Hill Studio Combination, New York

In New York, where real estate it at a premium residential design can benefit from flex space planning. In combining two small 450 square foot studio apartments, Lilian H Weinreich Architects creates a smart, flexible, efficient space that can easily adapt to numerous living, entertaining, and working scenarios.

River Residence / Suyama Peterson Deguchi

Designed by Suyama Peterson Deguchi, River Residence is a serene shelter embracing the natural beauty of the rugged mountain area. The complex program for a retired couple included a guest wing and extended outdoor living areas.

St Andrews Beach House / Austin Maynard Architects

St Andrews Beach House is a two storey circular holiday home, which takes advantage of the remoteness of site and expansive views, which extend in all directions.

Pest Cottage / Caleb Johnson Studio

On-site of the family compound was a former work shed that had been converted into a sparse, yet beautifully located cottage, fondly reserved for unruly grandchildren to let loose.

Findlay Neighborhood Residence / PLATTE Architecture + Design

The Findlay Neighborhood Residence project included a complete renovation and addition to a dilapidated structure. The existing building had gone through years of roughshod additions, renovations, and updates.