Commercial Interior Finish-Out in Austin / Juice Society by MF Architecture

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture

Architects: Matt Fajkus Architecture
Project Manager: Ian M. Ellis
Design Team: Matt Fajkus, AIA, David Birt, Ian M. Ellis, Sarah Johnson
Design Support: Jose Gallegos
MEP Engineer: Bay & Associates
Interior Designer: Kim Lewis
Location: Austin, Texas, United States
Photography: Kate Zimmerman, MF Architecture

Juice Society is a commercial interior finish-out located in Lamar Union in South Austin. With a focus on cold-pressed, raw, organic juices and healthy snacks, the juice bar is designed to provide functional production space for the brand and comfortable work and meeting space for its customers.

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 1

Spatially, the café is organized into defined zones for varied experiences in terms of seating options, privacy, utility, and purpose. In terms of materials, the durable and hard concrete is left intentionally exposed and complemented by warm and smooth plywood and white walls.

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 2

The subtle and visually quiet materials accentuate the vibrant and pronounced colors of the food and drinks served in the space as well as the growing plants hanging within it – a nuanced reminder of the natural and living ingredients used both for construction and consumption.

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 3

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 4

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 5

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 6

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 8

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 8

Commercial Interior Finish-Out in Austin, Juice Society by MF Architecture 9

Must Read

London Flat Refurbished to Provide an Open Plan Kitchen and an Additional Bedroom

London Flat Refurbished to Provide an Open Plan Kitchen and an...

This listed crescent in Barnsbury, Islington, London was built in 1860. The project reconfigures a first floor flat within a building that was converted from a house in the 1970’s. This London flat was altered to provide an open plan kitchen in the living room, allowing the creation of an additional bedroom.
blank

Ghost House by BPN Architects