Residential ArchitectureLoftsAV Loft Apartment in Niš, Serbia / Arhitektura Budjevac

AV Loft Apartment in Niš, Serbia / Arhitektura Budjevac

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac

Architects: Arhitektura Budjevac
Project: AV Loft Apartment
Location: Niš, Serbia
Architects in Charge: Andreja Budjevac, Saša Budjevac
Area 95.0 m2
Photography: Andreja Budjevac
Text by Arhitektura Budjevac

AV Loft apartment is located in Niš, Serbia. Its open-plan layout is mostly dictated by its tenant, a young male in his early 20s. The current layout is derived from two traditional apartments. All of the walls have been torn down, leaving concrete beams and one column.

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 1

All the concrete has been left exposed. The bathroom is the only space separated from the rest of the apartment and well hidden behind wooden panels which emulate a stack of beams, covering up the wardrobe as well as the bathroom door. The bedroom is gently separated by a glass partition, which can be additionally screened with a curtain.

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 2

The apartment’s interior is extrovert in its nature, yet some of its elements are rather introverted. Made of black glossy particle board, the kitchen is hidden behind the harmonica system. White island contrasts with the black and follows a linear flow of the space.

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 3

Brick walls are positioned on the opposite sides of the space which makes them focal points of the apartment. They are visually connected by a wall-ceiling profile drifting along the space. Light exaggerates its form and gives it an atmospheric halo effect.

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 4

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 5

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 6

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 7

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 9

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 8

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 10

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac 13

AV Loft Apartment by Arhitektura Budjevac

Symantec Offices in San Francisco / AP+I Design

Headquartered in Mountain View, Symantec consolidated their existing offices in the North Bay into one San Francisco flagship workplace to host client and accommodate their existing workforce.

Apartment in Kiev for a Young Lady / Dihome

This apartment in Kiev was recently designed by Yevheniia Sytnik, Dihome studio. From the designer: The condo is located in the brand new condominium complex...

Hoi Pa Resite Village by LittleMore Design

The general tone of the apartment is composing by 2 tones of wood & a spectrum of neutral earthy colours, creating a decompressing atmosphere, with a pinch of Japanese Minimal touches

Modern Gabled House by Colectivo Du Arquitectura

Architects: Colectivo Du Arquitectura Project: Modern Gabled House Project Team: J.A. Martínez Lamata, Ricardo Morcillo, Siro Morcillo, Gonzalo Piqueras Engineering: Installations and structure - Proyecta 79 and Maribi...

Calvin Street Loft: Conversion of a Run-Down Victorian Warehouse

Calvin Street Loft has implied the renovation and conversion, by Chris Dyson Architects, of a Victorian warehouse, situated on Calvin Street in Shoreditch, London. The original heritage and also the history of the old warehouse are discreetly emphasized, linked over time with the modern present ...

Related Articles