Residential ArchitecturePenthousesBattersea Power Station Penthouse / Michaelis Boyd Studio

Battersea Power Station Penthouse / Michaelis Boyd Studio

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio

Project: Battersea Power Station Penthouse
Interior Architect: Michaelis Boyd Studio
Location: London, United Kingdom
Sq Ft: 322,917
Photographer: Kilian O’Sullivan

Michaelis Boyd designed the 254 individual luxury apartments within the Grade II* Listed Power Station, bringing life back into one of London’s most famous buildings. Ranging from studio apartments to five-bedroom penthouses, the apartments are located on top of the central boiler house and within the power station’s distinctive western and eastern facades.

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 1

To reflect the history and heritage of the iconic structure, Michaelis Boyd drew inspiration from the building’s original materials and details and has ensured that each apartment includes distinct references to the power station.

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 2

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 3

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 4

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 5

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 13

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 6

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 7

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 8

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 9

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 10

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 11

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 12

Battersea Power Station, Michaelis Boyd Studio 14

The Interior Remodel of a Midcentury Modern Home in Central Seattle

SHED Architecture & Design, together with interior designer Jennie Gruss, gave this 1957 midcentury home—originally designed by PNW architect, Arnold Gangnes—a fresh update for a young family in Seattle, Washington.

Wabi Sabi Apartment / Sergey Makhno Architects

Designed by Kyiv-based architect Sergey Makhno for his own family, the home boasts a roof terrace, an open-plan living, kitchen and dining area, multiple art pieces, and numerous articles of furniture designed specifically for the apartment by Makhno.

Venice Residence / Rios Clementi Hale Studios

The Venice residence is broken into two staggered volumes to maintain sightlines to the neighborhood and street. Its peaked roofs are a nod to Venice's traditional craftsman-style cottages. Not only do they make the house less imposing; they afford extra-high ceilings in the master suite.

Related Articles