Residential ArchitectureApartmentsBattersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

Project: Battersea Power Station Apartments
Architects: Michaelis Boyd Studio
Location: London, United Kingdom
Year: 2021
Photography: Taran Wilkhu

Battersea Power Station is the largest brick building in Europe and one of the most significant surviving examples of Art Deco architecture. Having lain untouched for over thirty years this iconic Grade II* listed building is in the process of being restored and refurbished to create a vibrant new destination.

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

We were tasked with designing the layout and interior design schemes for 253 individual luxury apartments within the Power Station, bringing life back into one of London’s most famous landmarks. Ranging from studio apartments to five-bedroom penthouses, the apartments are located on top of the central boiler house and within the Power Station’s distinctive western and eastern façades.

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

We created two interiors palettes inspired by historical features and design details from the 1930s and 1950s, when the Power Station was originally built. Each one favours neutral colours, natural materials and brassware to give the apartments of Switch House West a crisp, warm, post-industrial, contemporary look.

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

bedroom, Michaelis Boyd

bedroom, Michaelis Boyd

bedroom, Michaelis Boyd

bedroom, Michaelis Boyd

Battersea Power Station Apartments by Michaelis Boyd

bathroom, Michaelis Boyd

shower, Michaelis Boyd

Meitar Family House by RUST Architects

The Meitar Family house is located in a settlement in the northern part of the Israeli desert and was built on the highest hill in the area, overlooking the slopes of the settlement.

Adobe Headquarters Renovation in San Jose / Gensler

Their headquarters in downtown San Jose, however, reflected the aesthetic of the 90s, when it was built. In renovating it, our design team took cues from the history of the area and the company, and from the passion and excitement Adobe employees feel about their company and their products.

Introverted House: Isolation and Privacy are the Ingredients of this Residential Project

In terms of construction, the Introverted house is understood as a game of planes, it does not seek to be a language of boxes or volumes. Thus, the aforementioned concrete walls are the boundary planes towards the ground

Stanley Ridge Shed: Colorado Weekend Retreat by SALA Architects

Accompanying a mutual friend nearly as long ago, the architect visited the site as a guest and years later could easily recall the inspiration inherent in the site. Ultimately dream and inspiration met to create this weekend retreat.

Webster Street Residence, New Orleans / studioWTA

Situated in a well-established uptown neighborhood of otherwise ornate, traditional Southern homes, the Webster Street Residence stands out for its modern use of brick, storefront glazing, metal trim, and contemporary detailing.

Related Articles