Beach Avenue House by Schulberg Demkiw Architects

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (4)

Beach Avenue House is a three-storey house designed for a young family by Schulberg Demkiw Architects. The house has an area of 260 sqm and is located in Elwood, Melbourne, Victoria, Australia.

Internal courtyards, timber screens and soft landscaping allow our clients enjoy their home providing them with the necessary privacy from their neighbours without compromising on the light, spaciousness and comfort that a young family requires. The three levels are connected via light wells and garden aspects, allowing the outside in and light to fill every space of this home, creating a calm, serene atmosphere perfect for withdrawing or work. Photographs Derek Swalwell. For more information visit Schulberg Demkiw Architects

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (6)

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (7)

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (9)

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (5)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (12)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (15)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (19)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (18)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (10)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (13)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (16)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (11)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (14)

Beach House designed by Schulberg Demkiw Architects (17)

Beach Avenue House designed by Schulberg Demkiw Architects (3)

Must Read

Contemporary Concrete House Suspended Like a Cloud Over Landscape

Contemporary Concrete House Suspended Like a Cloud Over Landscape

This artificial geography allows the social areas to approach the trees to enjoy the visual, wind and shade of the morning, likewise, these are supported in the private areas of the house, concentrating on a mass to avoid radiation direct sunlight in the afternoon and conserve heat for the cold of the night