Book House: Perfect Retirement Retreat by DeForest Architects

Book House by DeForest Architects

Situated on Lake Washington, Seattle, the Book House was completely redesigned by DeForest Architects.

A beautiful Washington Park Tudor home had seen better days, but the new owners believed a complete interior renovation (plus a well designed addition) could save a bit of cherished architectural history and provide them with a perfect retirement home.

Book House by DeForest Architects 1

Designed for two book (and dog!) lovers, it incorporates bookshelves and cozy seating areas throughout the house. Modern details complement traditional elements while steel windows, doors and exposed structure open the interior to light and views.

Book House by DeForest Architects 2

The design and construction challenge included completely gutting the interior and replacing all with a contemporary, open-plan layout. The visual transformation was made possible with a thoughtful mix of interior materials: blackened steel, rift oak, limestone, and super-smooth white painted drywall. The traditional exterior of brick, bluestone and stucco was comprehensively rehabilitated.

Architects: DeForest Architects
Project: Book House
Project Team: Ted Cameron, Eric Nebel
Interior Design: NB Design Group
Construction: Prestige Residential Construction
Location: Lake Washington, Seattle, US
Photography: Benjamin Benschneider

Book House by DeForest Architects 3

Book House by DeForest Architects 4

Book House by DeForest Architects 5

Book House by DeForest Architects 6

Book House by DeForest Architects 7

Book House by DeForest Architects 8

Book House by DeForest Architects 9

Book House by DeForest Architects 10

Book House by DeForest Architects 11Book House by DeForest Architects 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Relax House / FORM Bureau

Relax house with 94 m2 area, located in the suburbs of Kiev. This is the most quickly implemented project by FORM bureau - 4 months from foundation to the bulb. The author is Viktoriia Shkliar.

Brooks House, Alterations and Additions by Bryant Alsop Architects

The Brooks House required a full scale renovation, and 2-storey addition to create a cozy family-home in the inner east of Melbourne. Indoor - outdoor living using the abundance of natural light in this combined area.

Carter House – Contemporary Two Storey Extension to a Victorian House

The proposal, located within the Winchester City Conservation area, comprises of a full width ground floor extension, extending 1500mm out from the existing rear extension footprint.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Brii Biosciences global R&D center project is located in Beijing. The brief called for a new visual identity for the company’s workspaces, drawn from both their own background in medical and health care, as well as the corporate social responsibility.