Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

Project: Ravenna Addition
Architecture: Paul Michael Davis Architects
Project Team: Paul Michael Davis, Tiffany Chow and Gabrielle Herbosa, and Graham Day (Daydesignstudio)
Builder: Karlstrom Associates
Structural: Strong Work Structural Engineering
Location: Seattle, Washington, USA
Photography: David Lee
Text and photos: Courtesy of Paul Michael Davis Architects

Tudor in the front, party in the back: the upper level of this charming Tudor revival bungalow in Seattle’s Ravenna neighborhood was well preserved, but the basement was mostly unfinished, except for a delightful bedroom outfitted like the captain’s quarters of a ship. The home’s basement was converted into sleeping and living spaces which were connected to the upper level with a new stair that adjoins the historic space with a new pointed arch to match an original one in the living/dining room. To accommodate the homeowner’s love of cars, a new garage was added on the back, with a rooftop deck that spills down to the back yard. The new stairs are bordered by a screen which will slowly be overtaken by star jasmine. A heat pump was hidden, with great effort, under the stair landing.

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

interiors, home office, Paul Michael Davis

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

bathroom, Paul Michael Davis

Paul Michael Davis

Ravenna Addition Designed by Paul Michael Davis Architects

See More Images in Gallery

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.