Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

- Advertisement -

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Project name: Brii Biosciences Global R&D Center
Architecture Firm: QUCESS Design
Lead Architects: LI Yiming
Design Team: LI Yiming, SHI Chaofei, ZHANG Shuang, WANG Haishen, MU Yu
Project location: Haidian District, Beijing, China
Gross Built Area: 3240 square meters
Completion Year: 2019
Major material: electric control dimming glass, plastic floor, carpet, aluminum grating, artificial stone
WELL system counselor: George Lin

What is a fine architectural space? “A fine architectural space must be evaluated from two different aspects: visual perception and user experience. Expending more effort to create a good visual perception is the pursuit of most designers. As a result, good user experiences are often ignored.” Considered by LI Yiming, the chief designer of this project.
Health ( of three progressive levels including environmental health, physical wellness, and mental well-being) is one of the most important indexes to evaluate whether space has a good using experience.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Brii Biosciences global R&D center project is located in Beijing. The brief called for a new visual identity for the company’s workspaces, drawn from both their own background in medical and health care, as well as the corporate social responsibility. To this end, the chief designer of this project, LI Yiming takes “Shang Shan Ruo Shui.” (From Lao Zi, Tao Te Ching, which means the highest level of good deeds are like water which favors all without caring about vanity.) as the core design concept to convey the core mission of Brii Biosciences: “We are committed to serving the needs of patients and improving the level of public health care in China.” Based on this design concept the new office is built into an equal, healthy, open and innovative workspace.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Environmental Health
The first level of health is environmental health. There are three essential elements at the first level: the natural light that symbolizes life, the fresh and moist air, and the pure and clear water. The auditorium area, named ‘Hai Na Bai Chuan’ (All rivers run into the sea), is an interior grey zone which doubles as an ‘all-hands space’ for both work and leisure.
The US WELL standard was adopted in the whole design process of this project and the characteristics of the Chinese market has been fully considered. In order to create an office space filled with warm and comfortable natural light, the overall lighting system combines various illuminating systems such as light-sensitive curtains, electrified dimming glass, general lighting, and individual workstation lighting. Natural light flows into each workspace through the grille ceiling which maximize the use of natural light to create a comfortable and bright work space.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

The theme color of the enterprise and the materials with various textures ensure the overall soft and the pure tone of the space as well as enrich the visual level. Electrified glass, fiber fabric and diffuse reflection light source are widely used to provide kind of bright, transparent and soft architectural feeling.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Air conditioning system is based on a fiber fabric air distribution system. This system integrates various air treatment equipment and facilities such as fresh air filtration, electrostatic dust removal, and haze prevention, photocatalyst sterilization, formaldehyde removal VOC, constant temperature and humidity terminal, etc. The printing room is equipped with independent exhaust equipment. The healthiest indoor air environment is owed to the comprehensive ventilation and air-conditioning system of this project.
The whole space has no boundary, no focus and is infinitely extended which provides the users with a peaceful and relaxing architectural experience. Space is always in a positive pressure environment (similar to an airplane cabin), completely isolated from the outdoor unhealthy atmosphere. The straight water dispensers, anti-bacterial copper pipes, and taps are also used in the tea area to ensure water quality.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Physical Wellness
The intermediate level of health is physical wellness. The office furniture that can rise and fall, the ground with flexible material, the gym with bright sunshine have largely alleviated the office syndrome.

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

Mental Well-being
The third level of health is Mental Well-being, which is mostly considered by the designer. The whole Office is a single space with flexible and comfortable desks in order to create free and equal working atmospheres. There are several soundproof phone booths randomly distributed in the open space which also can be used as private working units.
There are a number of different forms of closed units interspersed in the open office area which provide meeting and communicating area. This design meets fast all the needs of the modern workspace. Maternal and child rooms and toilets for the disabled illustrate the enterprise’s care for humanity.
The designer uses natural and pure colors to interpret the design concept: “Shang Shan Ruo Shui”. The whole space has no boundary, no focus and is infinitely extended and provides the users with a peaceful and relaxing environmental experience.
On the date of completion acceptance, key air indexes such as pm2.5/pm10 and VOC was close to zero.

office design, QUCESS Design

office design, QUCESS Design

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

office design, QUCESS Design

office design, QUCESS Design

Brii Biosciences Global R&D Center by QUCESS Design

- Advertisement -

Bellevue Residence / David Coleman Architecture

Located a stone’s throw from the region’s technology center, the Bellevue Residence offers strong connectivity to its pastoral landscape without compromising comfort during Seattle’s long, wet winter.

Paris apartment: magnific artistic vision by Ando Studio

Established in 2011 by the architect Aziza Oren, together with interior designers Anna Epstein and Ety Azougy, the Ando Studio Agency proves, by this...

Waverly Place Loft in Manhattan by GRADE

Influenced by coveted Italian villas and the clients collection of Asian artifacts, the Waverly Place Loft combines an eclectic mix of antiques with textured, classically-inspired materials including oil rubbed bronze finishings, rich wood ceilings and limestone floors cleverly shaped to resemble ceramic tiles.

Arnaud Apartment by Batiik Studio

Arnaud Apartment is a tiny studio dwelling completed in October 2016 by Batiik Studio for a young bachelor. The apartment is located in Saint-Denis, France, and...

MC House in Bodrum’s Rising Residential Bay Area Kızılburun

MC House is a contemporary home designed by Turkish studio Escapefromsofa. This summer house is located in Bodrum’s rising residential bay area Kızılburun. The...

Oceanside House in Breezy Point, New York / BFDO Architects

Access to the Oceanside house is provided in two places. A stair leading from the beach lands on a deck that spans the width of the house (and has become a prime party location). The west side of the house abuts a pedestrian pathway.

Abbotsford House / Windiate Architects

Two storey rear extension to an existing single storey brick house in an inner city heritage overlay area of Melbourne with a brief centered around bicycles and wine collecting.

Coiled House by David Boyle Architect

Before productive gardens became associated with sustainable living, waves of World War II immigrants settled in Sydney’s Inner West and maintained produce gardens to retain their cultural and food heritage.

House Akerdijk / Arjen Reas Architecten

On the Akerdijk in Lijnden we have had the opportunity to develop a dyke house for a single family in a place where there is a lot of dynamism due to special views, a deep back garden and the level difference that is present because of the dyke.

Modern Mexican Home Celebrates Indoor-Outdoor Lifestyle

The project composition was achieved through a modulation that links interior and exterior spaces through different entrances, surrounding every façade with garden or terrace. The public areas of this modern Mexican home have been designed in the back to take advantage of the broad views. Private areas were arranged in front to exploit and enjoy the sunlight.

Casa dos Abraços by Marlene Uldschmidt Architects

Casa dos Abraços is situated in the fishing village of Ferragudo, Algarve, Southern Portugal. The historic center of Ferragudo is an extremely sensitive area to work and we believe that our intervention should be balanced harmonious and above all integrate with the surrounding architecture.