Kana Filmes Offices / Playful and Creative Work Environment

Kana Filmes Offices

Kana Filmes Offices is a project completed by AR Arquitetos in Sao Paulo, Brazil. The project sought to keep the identity of an old São Paulo facade, forcefully highlighting the new interventions with black metal elements.

Kana Filmes Offices 1

The project keeps the exterior walls as part of the memory of the place, while the program is divided into two separate volumes by a large courtyard that brings in light and provides direct contact between the work spaces and the exterior. The entire circulation is defined by black metal elements, a large metal walkway through space connects with the vertical core indicating the route to be followed.

Kana Filmes Offices 2

The façade was designed following the relationship of the four neighboring houses, but its white and black colors makes it stand out from the others and ensure its contemporaneity. The conversation between new and old, and interior and exterior, creates a playful and creative work environment for a movie production company.

Architects: AR Arquitetos
Project: Kana Filmes Offices
Location: São Paulo, Brasil
Project Architects: Marina Acayaba and Juan Pablo Rosenberg
Collaborator: Flávia Torres
Project Area: 136.0 m2
Photography: Pedro Kok

Kana Filmes Offices 3

Kana Filmes Offices 10

Kana Filmes Offices 4

Kana Filmes Offices 5

Kana Filmes Offices 6

Kana Filmes Offices 6

Kana Filmes Offices 11

Kana Filmes Offices 8

Kana Filmes Offices 9

Kana Filmes Offices 12

Kana Filmes Offices 13

Kana Filmes Offices 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

This Ranch Retreat Was Designed Around A 100-Year-Old Oak Tree

Atop a ridge in the Santa Lucia mountains of Carmel, California, an oak tree stands elevated above the fog and wrapped at its base in this ranch retreat. The weekend home’s design grew around the 100-year-old Valley Oak to form a horseshoe-shaped house that gathers ridgeline views of Oak, Madrone, and Redwood groves at its exterior and nestles around the tree at its center.

Amobee Offices / The Bold Collective

Amobee – a marketing technology company based at 201 Kent Street in the heart of Sydney, approached us to design a workspace that reflected the diverse and fun atmosphere of their office. The interior is divided into distinct zones with specific requirements.

Pape Loft Inside of a Converted Church in Toronto

The Pape Loft exists inside of a converted church in the east end of Toronto. The result of this conversion is major variation from unit to unit, most of which are multi-story loft spaces with some structural quirks throughout.

Tula House is Perched 44 Feet Above the Pacific Ocean on a Remote Island

The Tula House reflects the casual irregularity of the sites rock ledges, beach, and forest in both its geometric and spatial order. The topography of the site is highly irregular; the prospects diverse.

Endpiece – Optical Store in Seoul / wallga + WGNB

Located in Seoul, South Korea, ENDPIECE is a small boutique selling glasses recently completed by korean studio Wallga + WGNB. The name of the store stems...

Kawagoe House is a Spacious Room Under a Large Gabled Roof

Tokyo-based Tailored Design Lab. have designed Kawagoe house, a wood frame house. Description by Tailored Design: An active family, who loves gardening and playing outdoors,...