Residential ArchitectureHousesMA Lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA Lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

Project: MA Lounge
Architects: Cadaval & Solà-Morales
Authors: Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales
Location: Tepoztlán, Mexico
Area 1614.59 ft2
Project Year 2017
Photography: Sandra Pereznieto
Text by Cadaval & Solà-Morales

The MA lounge is located on one side of the front garden of MA House. They share landscape, garden, and cross views. It has a very specific program, and of temporary use: it is the space of shade next to the swimming pool, the place for readings and games near the water, the space designed for the body and its cares.

retreat, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

The Lounge establishes a clear dialogue with the MA House which it completes. However, despite working with the same language and materials, the project seeks to create a world of its own, centred on the coexistence of the exhibition of an open world, with vigorous vegetation and light in abundance and a large pool with variable section to allow various uses against a small intimate patio, of very controlled scale and uses where the body and scale of the user is the main actor; a space where the protagonist is the definition of a very forceful limit, with the stone and the vegetation that is conquering.

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

retreat, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

retreat, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

MA lounge, Tepozteco Mountains / Cadaval & Solà-Morales

TR Studio Turn a Victorian Apartment into a Light-Filled Modern Family Home

London-based architecture and interior practice TR Studio reimagined a West London duplex apartment to become an elegant but hardworking four-bedroom family home.

1940s Grandfather House Renovated by COVO Interiors in Portugal

The house, built in the 1940s, when Grandfather Martinho returned from Brazil, received a new family, the new owner is an interior designer who returns from the city to his small village TOURO, situated in the interior of Portugal.

Pike & Pond House by Oza Sabbeth Architects

Project: Pike & Pond House Architecture: Oza Sabbeth Architects Location: Sag Harbor, New York Size: 3,000 Sq. Ft. Contractor: Modern Green Home Engineering - Craft Engineering Studio Photo Credits: Kay...

Related Articles