Woodland Retreat / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

Project: Woodland Retreat
Architects: Flavin Architects
Location: Weston, Massachusetts
Generator Contractor: Merz Construction
Landscape Architect: Elizabeth Hanna Morss Landscape Architects
Structural Engineer: Siegel Associates
Mechanical Engineer: Sun Engineering
Year 2017
Photography: Mark Doyle/AutumnColor & Nat Rea

This new house respectfully steps back from the adjacent wetland. The roof line slopes up to the south to allow maximum sunshine in the winter months. Deciduous trees to the south were maintained and provide summer shade along with the home’s generous overhangs. Our signature warm modern vibe is made with vertical cedar accents that complement the warm grey metal siding. The Woodland Retreat floor plan undulates along its south side to maximize views of the woodland garden.

Woodland Retreat / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

living room / Flavin Architects

dining room / Flavin Architects

kitchen / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

bathroom / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

Woodland Retreat / Flavin Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Brutalist-Style House in Northern Taiwan / Yuan Architects

Built on a hillside, this Brutalist-style house intentionally elevates the living space to provide privacy while offering a comfortable outdoor activity space for families. An undulating wall running through the building defines the exterior and interior, separating the public space from the private.

Sommarhus T, Sweden / Johan Sundberg Arkitektur AB

In the north eastern part of Ljunghusen, next to the Falsterbo channel, the forest is lower and slightly more sparse. The ground consists only of sand. In this scene, we have placed this summer house for a family of four.

Trask Solutions Office in Prague / Studio Perspektiv

Studio Perspektiv, a Prague based team of architects, designed a brand new office for the technological & consulting company Trask solutions a.s., a long term innovations partner of big companies and institutions.

Long Reach Retreat by Kaplan Thompson Architects

This waterfront home is deeply connected to the tidal landscape of Midcoast Maine. Located in Harpswell, the Long Reach Retreat was finished in 2016. Its gorgeous setting called for a design that drew visitors closer to the ocean cove, and conveyed a sense of organic modernism that didn’t compete with its peaceful setting in the trees.