Office DesignMND Association Office by Oktra

MND Association Office by Oktra

MND Association Office by Oktra

Project: MND Association Office
Architects: Oktra
Location: Northampton NN3, United Kingdom
Sector: Charity
Duration: 10 weeks
Completion Year: 2020
Photographer: Oliver Pohlmann
Text and photos: Courtesy of Oktra

The Motor Neurone Disease (MND) Association needed one cohesive space on a single floor, in order to better house their teams and improve collaborative working. Oktra began the process by undertaking a two-week long workplace study in order to learn more about how to best support those living with MND and those who care for them.

MND Association Office by Oktra

Embarking on this project with the objective of embodying the MND Association’s values of openness and inclusivity, Oktra built in wheelchair accessibility throughout as a fundamental part of the design. Creating an aesthetic connection between the two wings of the building, we joined the two halves with a storytelling area at the entrance to hold the heart of the space, and from which a variety of focus booths and collaborative workstations fan outwards.

MND Association Office by Oktra Wellbeing is emphasised throughout in biophilic elements, acoustic considerations and soft furnishings, as well as the use of natural materials. This workplace evokes an engaged, welcoming feel which will help support the teams at the MND Association toward their core ambition of ‘a world free from MND.’

MND Association Office by Oktra

MND Association Office by Oktra

interiors, Oktra

collaborative working, Oktra

MND Association Office by Oktra

interiors, Oktra

collaborative working, Oktra

meeting room by Oktra

MND Association Office by Oktra

Loft Vieux Montreal by Manon Belanger

Loft Vieux Montreal is a project recently completed by Canadian designer Manon Bélanger. This apartment is located in the Old Montreal, with a spectacular view...

LM Guest House is a Contemplative Retreat for Weekend Visitors in Dutchess County, NY

The LM Guest House integrates a number of sustainable design strategies, including geothermal heating and cooling, radiant floors, natural ventilation, motorized solar shades, photovoltaic panels, and rainwater harvesting for irrigation, in addition to an elegant structural design.

Treetop House / Ben Callery Architects

Treetop House explores architecture that responds to its environment pragmatically but also emotionally, allowing a young family to connect with their leafy surrounds.

Botanical Garden Apartment by Pavel and Svetlana Alekseevs

Botanical Garden Apartment is a project for a young energetic girl, a champion in ballroom dancing, she is also a dance teacher. The area is 40 square meters.

1906 Victorian Row House Was Fully Restored with Entertaining in Mind

Lot Squared Development engaged Teass/Warren Architects to luxuriously restore & renovate the 4,200-square-foot property while keeping its original 1906 Victorian architecture.

Related Articles