Brother’s House / 5X Studio

Brother's House

Located in Taoyuan City, Taiwan, Brother’s House is a residential project recently completed by 5X Studio.

This project is newly built addition to the original house. The owners wants their sons grow up to have their own independent living space, in response to their need, the design strategy is to match the original structure to the Vertical moving linen and the bathroom, remaining areas are divided into two separate spaces.

Brother's House 1

For the external environment to take a more closed approach, the internal is relatively open. Two main bodies enclose a corridor and semi-outdoor platform. Plant as a flexible wall, the sky to bring people open-minded, climb up the ladder overlooking the mountains.

Brother's House 2

To the natural environment and interaction between each other to increase the richness of this living space. Hope that the future of independent living conditions between brothers, still maintain the emotional connection.

Architects: 5X Studio
Location: Taoyuan City, Taiwan
Design Team: Joe Wang, Alfie Huang
Area: 73.3 m2
Photographs: Ice Lo

Brother's House 3

Brother's House 4

Brother's House 5

Brother's House 6

Brother's House 7

Brother's House 8

Brother's House 9

Brother's House 10

Brother's House 11

Brother's House 12

Brother's House 13

Brother's House 14

Brother's House 15

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Renewed Classic Eichler Home in Silicon Valley by Klopf Architecture

Klopf Architecture, Growsgreen Landscape Design, and Flegel's Construction partnered to bring this mid-century atrium Eichler home up to 21st century standards. One owner's mother grew...

OD Blow Dry Bar / SNKH Architectural Studio

“OD” is the first blow dry bar in Yerevan, Armenia, created by a group of young and enthusiastic entrepreneurs. The primary goal was to...

Zutik: New Wall-Mounted System from the French Studio Alki

Zutik is a wall-mounted system made by the French studio Alki in order to be useful for storing and organizing personal belongings. The system relies on the existence of a massive oak beam around which various shelves and hooks for hanging can be arranged.

Eco house with renewable energy production

The start of this eco house project dates back to a personal experience encountered by the client, Dr. Jung Soik, a cultural curator and...

Multifunctional Lounge Area: A Small Oasis in the Middle of Noisy City

This stunning multifunctional lounge area was designed and completed in 2015 by Ukrainian studio Svoya. Description by Svoya Studio: The cozy and very compact patio...

Bainbridge Island Farmhouse Designed by CTA Design Builders

The Bainbridge Island Farmhouse has been designed so that the owners can “age in place” with wide corridors and doorways, a one-floor living area, and an abundance of natural light.