Cardiff Ranch / Surfside Projects

Cardiff Ranch, Surfside Projects

Architects: Surfside Projects
Project: Cardiff Ranch
Location: Somerset Ave, Cardiff, California
Landscape: Grain Landscape Architecture
Year 2018
Photographer: Tomoko Matsubayashi / Tomografica

Color, geometry and the material choices of the exterior defines the Architectural metaphor of “old meets new” for the Cardiff Ranch project. A simple and playful design layout liberates the segmented original main living area to a light-filled open space that features a functional kitchen Island and oversized sliding glass doors that directs flow to a styled outdoor rear patio hang out.

Cardiff Ranch, Surfside Projects, bedroom

The newly constructed pavilion, a 380 square foot expansion, allows for an angled wood ceiling master bedroom with clerestory glass, walk-in closet & bright private bathroom. The indoor palette supports the concept of a modern beach house with prominent natural wood materials, clean white toned walls and visible exposure of the structural element. Precision of these details are assuring to the quality of the trades involved. Outside, a large original elbowed asphalt driveway was replaced by a useable green space out front and a new permeable grass driveway was installed. Landscaping was dedicated to specifying low mow/drought tolerant/water wise native grasses, succulents and cacti.

Cardiff Ranch, Surfside Projects 2

2075 sqft of living space 4 bedroom, 2.5 baths, 2 car garage, outdoor built-in BBQ, gas firebowl, hot water on demand, Forced Air furnace, roughed in and ready for A/C and solar thermal Hot water if required. Cardiff Ranch project will be third party certified to confirm our best green building practices by California Build It Green.

Cardiff Ranch, Surfside Projects 3

Cardiff Ranch, Surfside Projects 4

Cardiff Ranch, Surfside Projects 5

Cardiff Ranch, Surfside Projects 6

Cardiff Ranch, Surfside Projects 7

Cardiff Ranch, Surfside Projects 8

Cardiff Ranch, Surfside Projects 9

Cardiff Ranch, Surfside Projects 10

Cardiff Ranch, Surfside Projects 11, bedroom

Cardiff Ranch, Surfside Projects 12, bathroom

Cardiff Ranch, Surfside Projects 13

Cardiff Ranch, Surfside Projects 14

Cardiff Ranch, Surfside Projects 15

Cardiff Ranch, Surfside Projects 17

Cardiff Ranch, Surfside Projects 16

Cardiff Ranch, Surfside Projects 18, plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lakeway Residence in Austin, Texas / Clark Richardson Architects

The Lakeway Residence is a contemporary luxury home located in Lakeway, Texas, nestled in the rolling Central Texas Hill Country. This 4 bedroom, 4 bath residence is positioned on a gently sloping site oriented toward distant views that emerge as the treetops descend down the hillside.

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture

This expansion of a three-story townhouse located in Park Slope responds to the row house typology and its typical direction of front to back. Intent on creating volumetric relationships, we decided to design an extension that links the main floor by both horizontally and vertically interlocking the space between the living areas

Bavarian house built for relaxation and vacation

The holiday home situated in the Upper Bavarian Inn Valley is only 4 meters wide. The architects Christine Arnhard and Markus Eck have built...

Evans House Integrated into the Argentine Vineyards Landscape

Project: Evans House Architects: A4estudio Location: Tunuyán, Mendoza Province, Argentina Author Architects: Juan Manuel Filice, Leonardo Codina Equipment and Interior Design: Josefina Nazar, Magdalena Toso Area: 270.0 sqm Photographs: Michael...

Apartment G in Paris / Anne-Laure Dubois

Anne-Laure Dubois has renovated Apartment G, a family-home of 100 m² in the 11th district in Paris, to suit a family of 5. In order...

Apartment at Rambla de Raval by Transfodesign

Transfodesign has designed this apartment for Casc Antic, a real estate agency in Barcelona. For the manufacture of furniture the designers have used recycled...