Chalet Massawippi / Gabriel Ostiguy

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy

Chalet Massawippi is a vacation home designed by Canadian architect Gabriel Ostiguy.

From the architect: This project, developed in parallel with my master’s studies in architecture, allowed me to explore the integration of the built form with a natural context “of superior interest”. Set up along the shores of Lake Massawippi in the Eastern Townships, the project acts as a point of view on an untouched nature.

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 1

The neutrality of its form and its indigenous materiality are intended to inscribe in a sober and delicate way the building in its context. Intensive site supervision and active participation in the design and implementation of the integrated furniture gave me a practical overview of the different scales of resolution of a building.

Architect: Gabriel Ostiguy
Project: Chalet Massawippi
Collaborators: Lucas Abouchaar, Abel Bravo Munoz, Raphaël Dionne, Éric Di-Méo, Alexandre Lemoyne, Isaniel Levesque
Location: Lake Massawippi, Québec, Canada
Photography: Raphaël Thibodeau

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 2

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 3

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 4

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 5

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 5

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 7

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 8

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 9

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy

Chalet Massawippi Gabriel Ostiguy 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lens House / Obra Arquitetos

Lens House is a private residence completed in 2016 by the Brazilian studio Obra Arquitetos. The house is located in São José dos Campos, São Paulo,...

Meadow View House – High Performance, Zero Energy Ready

Designed by Atmosphere Design Build architect Jeff Adams for himself and his family, this energy-efficient house balances steep, panoramic views of meadow and oak woodland to the east, north, and west with appropriate southern orientation for passive solar design and daylighting.

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family

The existing house was a three bedroom Californian bungalow with a lean-to at the rear in which the owners lived for a few years before the renovation. The brief was to make the living spaces more suitable for a young family by resolving the awkward layout and providing a better connection to the outside.

Chamfer House / Mihaly Slocombe Architect

Chamfer House revisits a post and beam dwelling designed in 1977 by Kevin Borland. It sits within an established garden on Oliver’s Hill, a...

SW House by Arbejazz Studio Architects Featuring a Dramatic and Theatrical Space

Originally built in the 1950’s as low-cost housing for the working class, in accordance with the social ideology of simplicity, the SW House is part of a row building situated in one of Tel Aviv’s neighborhoods.

Bedolla House / P+0 Arquitectura

The Bedolla house was designed in a complex topography terrain located between mountains and filled with large cedars and oaks. The stone and concrete walls clearly define the heart of the project: a linear courtyard that from the entry runs towards the small oak forest at the foot of the ravine.