Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Project: Cholla Vista House
Architects: Kendle Design Collaborative
Location: Paradise Valley, Arizona
Square Feet: 5,500
Photographer: Arch.Photos

A canopy of angled ceiling planes radiate out towards the expansive city and mountain views while defining the various volumes of the Cholla Vista house. These richly pigmented roofs also condition the exterior and interior living spaces from the sun while contrasting against the sandy tones of the exterior which blend naturally with the backdrop of Camelback Mountain.

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Dynamic volumes of space define the separate zones of the great room and expand seamlessly into the front yard and lush garden backyard—heightening the feeling of living intentionally within nature.

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

The combined kitchen and dining room offers distinct relationships to nature with the ability to behold a steep face of rock to the west or overlook the sweeping city below to the east. Additionally, sliding glass openings choreograph the flow of air and light, allowing the home to become an extension of nature.

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Upstairs, the art studio is bathed in light from the sizable windows while offering views upwards to the peaks of Camelback Mountain and into the treetops of the flourishing garden below. The terrace provides a serene opportunity for an early morning ritual of observing the sky awaken with golden colors that contrast against the sleepy blue mountains.

living room / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

dining room / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

kitchen / Kendle Design Collaborative

bedroom / Kendle Design Collaborative

bathroom / Kendle Design Collaborative

bathroom / Kendle Design Collaborative

living room / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

fireplace / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

Must Read

Long Crendon House by Mailen Design

Long Crendon House / Mailen Design

Architects: Mailen Design Project: Long Crendon House Location: Long Crendon, Aylesbury Vale, Buckinghamshire, United Kingdom Area: 157 sqm Photography: Kristen McCluskie Designed by Mailen Design, the Long Crendon House...