Residential ArchitectureHousesClassic Mansion Renovation / STEP by Van Staeyen Interieur Architecten

Classic Mansion Renovation / STEP by Van Staeyen Interieur Architecten

Classic Mansion Renovation

STEP is a renovation project completed in 2016 by Belgian studio Van Staeyen Interieur Architecten.

From the architect: This classic mansion in Antwerp is not lacking in charm. Yet residents longed for more light and space. Space in an emotional sense and space in the sense of space for a dining table and bar. Then, the living, kitchen and dining room opened up.

Classic Mansion Renovation 1

In the already modernized kitchen makes the connection oak cabinet and dining table / bar for the desired functions and for a sense of unity and belonging. At the same time a connection is also created with the rest of the living space. Which was extended with a decorative round oak, geometric cabinet. Which acts as a wall decoration on while simultaneously providing storage of television as a bookcase.

Designer: Van Staeyen Interieur Architecten
Project: Classic Mansion Renovation – STEP
Location: Antwerp, Belgium
Photography: Luc Roymans

Classic Mansion Renovation 2

Classic Mansion Renovation 3

Classic Mansion Renovation 4

Classic Mansion Renovation 5

Classic Mansion Renovation 6

Classic Mansion Renovation 7

Classic Mansion Renovation 8

Classic Mansion Renovation 9

Classic Mansion Renovation 10

Classic Mansion Renovation 11

Classic Mansion Renovation 12 Classic Mansion Renovation 12

Classic Mansion Renovation 13

Thank you for reading this article!

Trustly Offices in Stockholm / pS Arkitektur

Architect: pS Arkitektur Project: Trustly Offices Team: Peter Sahlin, Lina Mezquida Forsnacke, Pelle Beckman, Oliver Söderlund Lighting Designer: Beata Denton Locationa: Stockholm, Sweden Area: 14,531 sqft Photography: Jason Strong Trustly Offices was...

Tom Robertson Architects Turned Dark Workers’ Cottage into a Contemporary Family Home

The Cable House transforms a small, dark workers’ cottage into a contemporary family home, finding elegant solutions to the challenges posed by the dense urban environment, narrow south-facing site and heritage context.

Reconstruction of a Countryside Homestead in South Bohemia

The original homestead consisted of two houses, a log cottage and a stone barn, forming an L-shape an set naturally in a remote meadow. To keep this balanced relation we decided to make minimum interventions on the exteriors, the main changes happen inside.

Shanghai Evergreen Kindergarten – A Beautiful Second Home

Design vision and objective for Shanghai Evergreen Kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a social interactive environment.

Ema House by Evelyn Mcnamara Architecture

Evelyn McNamara Architecture has completed Ema House, a vacation home located in Waiheke Island, New Zealand. From the architect: The Ema House is a high-spec...

Related Articles